search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:45
MENU CLOSE

Μήπως ξεκίνησε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;

17.04.2014 09:43
Μήπως ξεκίνησε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; - Media

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι άραγε ο προθάλαμος ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου; Το ψυχροπολεμικό σκηνικό και ο διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας – Δύσης για το ποιος θα βάλει… μπότα στην Ουκρανία, με την  Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες να απειλούν τη Μόσχα με νέες κυρώσεις αλλά και με οικονομική απομόνωση είναι μόνο η αρχή.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι άραγε ο προθάλαμος ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου; Το ψυχροπολεμικό σκηνικό και ο διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ Ρωσίας – Δύσης για το ποιος θα βάλει… μπότα στην Ουκρανία, με την  Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες να απειλούν τη Μόσχα με νέες κυρώσεις αλλά και με οικονομική απομόνωση είναι μόνο η αρχή.
 
Στη συνέχεια ήρθε το ΝΑΤΟ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώνοντας ότι θα ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται φιλορωσικές διαδηλώσεις και υψώνονται ρωσικές σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια.
 
Το όλο σκηνικό πρέπει να προβληματίσει τους ιστορικούς ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πολέμο. Αυτό εξηγεί ο Εντουαρντ Λούκας, Βρετανός συγγραφέας του βιβλίου "Νέος Ψυχρός Πόλεμος" και αρθρογράφος στο περιοδικό "Economist".

"Μπορεί να κάνω λάθος αλλά οι ιστορικοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου".

Ο Εντουαρντ καλεί τους ειδικούς να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον η ουκρανική κρίση λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις με βάση τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην ανατολική Ουκρανία.
 
Ρωσία και Δύση διεκδικούν ηγετικό ρόλο στα τεκταινόμενα της Ουκρανίας, μιας χώρας χρεοκοπημένης που βρίσκεται στο χείλος του δημοσιονομικού… γκρεμού. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, της στρατηγικής σημασίας χερσονήσου, γεννώνται πλέον φόβοι για ευρύτερη ρωσική εισβολή.

Για τον Βρετανό συγγραφέα, με ορατή την αγωνία της Δύσης για τις πραγματικές προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία, η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μία ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά του ξένου εισβολέα, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση του Κιέβου, ζητώντας παράλληλα και την αμέριστη βοήθεια της Δύσης, οικονομικής αλλά και στρατιωτικής.

Η κυβέρνηση της Μόσχας, από την πλευρά της, φέρεται να κατευθύνει τους ρωσόφωνους αυτονομιστές που έχουν ταμπουρωθεί σε κυβερνητικά κτίρια. Το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι κινήσεις της Μόσχας εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία. "Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Πούτιν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Το να επιτεθεί σε μέλος του ΝΑΤΟ θα σημάνει και την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου", γράφει ο Εντουαρντ Λούκας στην βρετανική «Daily Mail». 

Αλλά και η αγγλόφωνη έκδοση της ρωσικής «Pravda», επικαλούμενη σε δημοσίευμά της Ρώσους μελλοντολόγους, υποστηρίζει σε άρθρο της στις 24 Μαρτίου του 2011 ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Ο διάσημος Ρώσος αστρολόγος, Πάβελ Γκλόμπα, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι, ο πόλεμος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:45