search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Τι κάνουν οι άνθρωποι στο μπάνιο

20.04.2014 21:00
Τι κάνουν οι άνθρωποι στο μπάνιο
 - Media

Είναι ο χώρος όπου, όπως έλεγαν οι παλιότεροι, «και ο βασιλιάς πάει μόνος του». Και το μόνο δωμάτιο στο σπίτι όπου η πόρτα μένει πάντα κλειστή όταν κάποιος είναι μέσα (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).

 
Είναι ο χώρος όπου, όπως έλεγαν οι παλιότεροι, «και ο βασιλιάς πάει μόνος του». Και το μόνο δωμάτιο στο σπίτι όπου η πόρτα μένει πάντα κλειστή όταν κάποιος είναι μέσα (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).
 
Μια έρευνα από φοιτητές και επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Στέϊτ ήρθε να ανοίξει την πόρτα και να αποκαλύψει τα μυστικά της κοινής ανθρώπινης συμπεριφοράς στο μπάνιο.
 
Και τα συμπεράσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου διεξήχθη η έρευνα, η υγιεινή δεν είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των πολιτών.
 
Το πρώτο εξ αυτών ήταν ότι το 95% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν πλένει σωστά τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας. Για να εξοντωθούν τα μικρόβια θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο χρόνος πλύσης είναι κατά μέσο όρο τα 6 δεύτερα.
 
Γενικά τα σχετικά με το (μη) πλύσιμο είναι ανησυχητικά. Το 15% των ανδρών ΔΕΝ πλένει τα χέρια του μετά την τουαλέτα και το αυτό πράττει και το 7% των γυναικών. Από τους άντρες που όντως πλένουν τα χέρια, μόλις οι μισοί χρησιμοποιούν σαπούνι (!) ενώ στις γυναίκες το ποσοστό φτάνει το 80%.
 
Τα κινητά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μαζί και στην τουαλέτα μας. Στα αποτελέσματα αναφέρεται ότι το 75% των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό τους ενώ βρίσκονταν στο μπάνιο και το 30% και το 20% των γυναικών δεν πάνε στο «μέρος» χωρίς την συσκευή τους. Έτσι εξηγείται και το ότι σε έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1 στα 6 κινητά έχουν βακτήρια από μπάνιο!
 
Από τους χρήστες των τηλεφώνων στο μπάνιο το 40% δέχεται κλήσεις και το 60% κάνει. Επίσης το 21% ασχολείται με τα social media.
 
Σε πιο παραδοσιακές ασχολίες, υπάρχει το διάβασμα. Το 63% των ανθρώπων διαβάζουν εφημερίδα, περιοδικό ή βιβλίο στο μπάνιο. Τα πρωτεία στον τομέα αυτό έχουν οι άνδρες και οι άνω των 35 ετών.
 
Μια πιο αστεία ερώτηση ήταν σχετικά αν οι άνθρωποι κάθονται στη λεκάνη για την ανάγκη τους ή στέκονται όρθιοι σε κοντινή απόσταση. Το 56% λοιπόν προτιμά να κάθεται ενώ το 44% είναι πιο ευέλικτο.
 
Όσον αφορά το ντους, το 29% δήλωσε ότι προτιμά να το κάνει μαζί με τον (την) σύντροφό τους και ένα 15% παραδέχτηκε ότι συνδυάζει το ντους με τον έρωτα.
Επίσης σε ποσοστό 75% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι συνηθίζουν να ουρούν την ώρα που κάνουν μπάνιο.
 
Και φυσικά, οι άνθρωποι τραγουδάνε στο μπάνιο. Σε ποσοστό μάλιστα που υπερβαίνει το 60%. Τι τραγουδούν; Δημοφιλή τραγούδια της εποχής κυρίως αλλά και κλασσικά ροκ κομμάτια (20%) και ύμνους (7%).
 
Κλείνουμε με την κατανάλωση νερού. Δεν υπάρχει άφθονο στον πλανήτη και πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Και εδώ παίζει ρόλο η ηλικία. Το 70% των 18-34 κάνει ντους για περισσότερα από 10 λεπτά την ώρα που στους 55+ μόλις το 25% περνάει αυτό το χρονικό όριο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:40