search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:46
MENU CLOSE

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

18.04.2014 13:31
Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας για τις γιορτές - Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί - Media

Με κάθε λογής μεταφορικό μέσο οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα παρά τον άστατο καιρό. Η πληρότητα σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα αγγίζει ακόμα και το 100% ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Με κάθε λογής μεταφορικό μέσο οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα παρά τον άστατο καιρό. Η πληρότητα σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα αγγίζει ακόμα και το 100% ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.
 
Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, καθώς από τα μεσάνυχτα χθες και έως τις 11.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής, είχαν περάσει από τους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας, 40.763 οχήματα, ενώ περισσότερα από 75.000 είχαν περάσει χθες Μεγάλη Πέμπτη.

Από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει από τα μεσάνυχτα έως τις 11.00 το πρωί 14.496 οχήματα, ενώ πέρυσι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν περάσει 16.901 οχήματα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Χθες Μεγάλη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 73 δρομολόγια με περίπου 35.000 επιβάτες, προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
 
Στο 100% φθάνει η πληρότητα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, ενώ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από χθες έως και την τρίτη ημέρα του Πάσχα έχουν προγραμματισθεί 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις.
 
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τις επόμενες τρεις ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
Έτσι, πλην των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Την Μ.Παρασκευή, οι απαγορεύσεις ισχύουν στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 6 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Την Κυριακή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις, οι οποίες επανέρχονται τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 πμ έως τις 9 μμ.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά των ΕΛΤΑ, τα οχήματα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά που μεταφέρουν ζώντα ζώα και ευπαθή προϊόντα. Επίσης, εξαιρούνται τα οχήματα της Πυροσβεστικής (ή όσα κινούνται για υποστήριξή της), καθώς και φορτηγά που κινούνται για την αποκατάσταση ζημιών ΔΕΚΟ.

Επί ποδός για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θα βρίσκεται και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ασθενοφόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40