search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Ν. Κορέα: Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο και για 2 μέλη του πληρώματος του μοιραίου πλοίου

18.04.2014 14:40
Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στη Ν. Κορέα (Video) - Media

Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης του καπετάνιου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου και το οποίο ναυάγησε στα μέσα της εβδομάδας ανοικτά της Νότιας Κορέας.
 

Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης του καπετάνιου του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου και το οποίο ναυάγησε στα μέσα της εβδομάδας ανοικτά της Νότιας Κορέας.
 
Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις Αρχές.
 
«Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα.
 
Ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.
 
Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37