search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48
MENU CLOSE

8 τραυματίες από επεισόδια στη Βενεζουέλα

21.04.2014 07:01
8 τραυματίες από επεισόδια στη Βενεζουέλα - Media

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Καράκας της Βενεζουέλας στη διάρκεια συγκρούσεων κουκουλοφόρων και αστυνομικών, στο περιθώριο διαδήλωσης.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στο Καράκας της Βενεζουέλας στη διάρκεια συγκρούσεων κουκουλοφόρων και αστυνομικών, στο περιθώριο διαδήλωσης.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, αντλιών νερού, αλλά και ανοίγοντας πυρ με πλαστικές σφαίρες.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στο προάστιο Τσακάο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκοντα τα γραφεία του ΟΗΕ. Στο κτήριο αυτό είχε καταλήξει νωρίτερα μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδουρο.

Αργά το απόγευμα μια ομάδα κουκουλοφόρων απέκλεισε την κεντρική λεωφόρο του Τσακάο και τους γειτονικούς δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με μεταλλικές πλάκες και σωλήνες ύδρευσης. Αμέσως μετά επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις.

Σε πολλούς δρόμους του Καράκας οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του προέδρου Μαδούρο και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησής του.

Η διαδήλωση μέχρι την έδρα του ΟΗΕ οργανώθηκε από τη Λαϊκή Βούληση, τη ριζοσπαστική πτέρυγα της αντιπολίτευσης ο ηγέτης της οποίας, Λεοπόλντο Λόπες, βρίσκεται υπό κράτηση από τις 18 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν η πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο και ο δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης των διαδηλώσεων ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον Μαδούρο και να τον οδηγήσει στην παραίτηση.

Στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από τις 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι και περισσότεροι από 600 έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν γίνει περίπου 100 συλλήψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:47