search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία

22.04.2014 05:40
Μυρίζει μπαρούτι στην Ουκρανία - Media

Η προ ημερών συμφωνία της Γενεύης για την ειρήνη στην Ουκρανία φαίνεται να καταρρέει και η ανατολική πλευρά της χώρας είναι κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

 
Η προ ημερών συμφωνία της Γενεύης για την ειρήνη στην Ουκρανία φαίνεται να καταρρέει και η ανατολική πλευρά της χώρας είναι κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
 
Οι φιλορώσοι δεν εγκαταλείπουν τα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει, οι επιθεωρητές του ΟΑΣΕ δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και η Μόσχα με την Ουάσινγκτον ανταλλάσσουν νέες κατηγορίες και απειλές.
 
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν είναι από σήμερα στο Κίεβο σε μια επίσκεψη που σκοπό έχει να δείξει τη στήριξη των «δυτικών» στην τωρινή κυβέρνηση και να τονίσει την ανάγκηγ για εθνική ενότητα.
 
Ο Μπάϊντεν θα συναντηθεί τόσο με τον μεταβατικό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, όσο και με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ και στο πλαίσιο των συνομιλιών θα αναζητηθούν μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση αρχικά και ανάκαμψη αργότερα της χώρας.
 
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει και ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκεκριμένες υποσχέσεις δημόσια. 
Χθες, Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης, που έχει λάβει την μορφή αυτονομιστικής εξέγερσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα κτήρια που έχουν καταλάβει. 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00