search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Αστυνομικοί που βιάζουν (και) την αλήθεια (Video)

22.04.2014 06:39
Αστυνομικοί που βιάζουν (και) την αλήθεια (Video) - Media

Ακόμη και σε κράτη μουσουλμανικά όπου ισχύουν άλλα ήθη και έθιμα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν λογικά και σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο

 
Ακόμη και σε κράτη μουσουλμανικά όπου ισχύουν άλλα ήθη και έθιμα, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν λογικά και σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
 
Στην Τυνησία, όπως και σε πολλές αραβικές χώρες, η ζωή της γυναίκας δεν έχει την ίδια σημασία με αυτή του άντρα –και σε ορισμένες δυστυχώς δεν έχει καμία αξία.
 
Αυτό όμως δεν ισχύει –ευτυχώς- για όλους. Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν προ ημερών για βιασμό μια γυναίκας και ένας συνάδελφός τους για δωροληψία.
 
Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2012. Οι τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μνηστήρας της κοπέλας έχοντας ως πρόφαση τον έλεγχο και την ώρα που ο ένας τους έδεσε τα χέρια του αρραβωνιαστικού οι άλλοι δύο βίασαν διαδοχικά την κοπέλα. Στη συνέχεια είχαν το θράσος να πάνε τον μνηστήρα σε ΑΤΜ και να τον αναγκάσουν να κάνει ανάληψη και να τους δώσει τα χρήματα.
 
Το ζεύγος πήγε και έκανε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς της κοπέλας. Πολλοί θερμόαιμοι φανατικοί Μουσουλμάνοι υπαινίχθηκαν ότι η γυναίκα μπορεί και να προκάλεσε αυτό που της συνέβη (!!!) και η δικαστική διαδικασία ήταν πολύ δύσκολη για την ίδια.
 
Αναγκάστηκε μάλιστα να την παρακολουθήσει με ψευδώνυμο και με το ίδιο υπέγραψε το βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Ένοχη επειδή με βίασαν».
 
Η δικηγόρος της κοπέλας, και υπέρμαχος των δικαιωμάτων ισότητας των γυναικών, έμεινε άναυδη στη δίκη όταν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι η βιασθείσα τους… την έπεσε (κατά το κοινώς λεγόμενο) και «τα ήθελε αυτά που έπαθε».
 
Τελικά το δικαστήριο έκρινε με σώας τα φρένας και χωρίς ακραίες μουσουλμανικές υστερίες. Οι δύο βιαστές θα εκτίσουν ποινή 7 ετών στη φυλακή και ο συνεργός του 2,5 χρόνια για εκβιασμό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21