search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Golden Boys από… μπρούντζο

22.04.2014 21:00
Golden Boys από… μπρούντζο - Media

Έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη πάμπολλες φορές με τους τεράστιους μισθούς τους και τα αστρονομικά μπόνους που λαμβάνουν. Και με τη συμπεριφορά τους επίσης. Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης.

 
Έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη πάμπολλες φορές με τους τεράστιους μισθούς τους και τα αστρονομικά μπόνους που λαμβάνουν. Και με τη συμπεριφορά τους επίσης. Αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης.
 
Τα Golden Boys είναι στο επίκεντρο στα χρόνια της κρίσης αλλά η καλύτερη πληρωμή για όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους είναι η γνώμη των υφισταμένων τους. Και δεν είναι –πάντα- η καλύτερη δυνατή.
 
Σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε στην Αμερική ανάμεσα σε εργαζόμενους μεγάλων εταιρειών αποκάλυψε τις σκέψεις και τις απόψεις τους για τους γενικούς διευθυντές τους.
 
Σε 9 εταιρείες – κολοσσούς, το ποσοστό των εργαζόμενων που ρωτήθηκαν και είχαν θετική ή έστω σχετικά καλή γνώμη για τα «αφεντικά» δεν έφτασε ούτε το 40%.
 
Χειρότερος όλων ο CEO της Sears Έντουαρντ Λάμπερτ που πήρε θετικές κριτικές μόνο από το 20% των υπαλλήλων του. Ιθύνοντες της εταιρείας που έκανε την έρευνα δήλωσαν ότι «καλό θα ήταν κάποιοι CEO να παίρνουν πιο σοβαρά τη γνώμη που έχουν για αυτούς οι υπάλληλοί τους».
 
Στη βαθμολογία των εταιρειών, κανένας CEO δεν παίρνει πάνω από 3 με άριστα το 5 στην διοίκηση της εταιρείας αλλά ο Λάμπερτ ίσα που αγγίζει το 2 στα 5.
 
Τα περισσότερα παράπονα δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αστρονομική αμοιβή των Golden Boys αλλά με τη συμπεριφορά τους. Η πλειοψηφία των υπαλλήλων δεν ανέχεται την δημόσια διαπόμπευση και την απουσία δεσίματος και ενδιαφέροντος από την διευθυντική πλευρά προς αυτούς.
 
Άλλος τομέας που αρκετοί CEO βαθμολογούνται με κακό βαθμό είναι η δημόσια παρουσία τους και η εικόνα που καλλιεργούν για την εταιρεία τους προς τα έξω.
 
Σημαντικό λόγο στην αρνητική δημοφιλία των διευθυντών – στελεχών παίζουν και οι περικοπές σε μισθούς και προσωπικό.  Στη συνολική βαθμολογία και αξιολόγηση των CEO’s παίζουν ρόλο όλα τα στοιχεία διοίκησης εταιρείας αλλά και η προσωπικότητα των διευθυντών και η σχέση τους με το προσωπικό τους.
 
Οι 4 χειρότεροι διευθυντές σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του προσωπικού ήταν:
 
Η Ούρσουλα Μπερνς, διευθύντρια στην Xerox, με βαθμολογία 30% από τους 140.000 υπαλλήλους της και βαθμολογία της εταιρείας 2,74 στα 5.
 
Ο Ντο Γουόνγκ Τσανγκ, της εταιρείας Forever 21, με αξιολόγηση 26% από τους 30.000 υπαλλήλους του και εταιρική βαθμολογία 2.4.
 
Ο Μπιλ Ντίλαρντ ο 2ος, διευθυντής της ομώνυμης εταιρείας, που πήρε 24% από τους 39.000 υπαλλήλους του και 2.4 ως λειτουργία της εταιρείας.
 
Και στην κορυφή ο Έντουαρντ Λάμπερτ με δημοφιλία μόλις 20% ανάμεσα στους 226.000 υπαλλήλους του και εταιρική βαθμολογία 2.5

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24