search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Καρδινάλιος έφτιαξε ένα μικρό… Βατικανό

22.04.2014 11:02
Καρδινάλιος έφτιαξε ένα μικρό… Βατικανό - Media

 Ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί σκληρά να αλλάξει το προφίλ της Καθολικής Εκκλησίας και να ενισχύσει μια εικόνα ταπεινότητας και συστολής αλλά τις προσπάθειές του δεν ακολουθούν πιστά όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι μέσα στην Αγία Έδρα.

 Ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί σκληρά να αλλάξει το προφίλ της Καθολικής Εκκλησίας και να ενισχύσει μια εικόνα ταπεινότητας και συστολής αλλά τις προσπάθειές του δεν ακολουθούν πιστά όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι μέσα στην Αγία Έδρα.
 
Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι υψηλόβαθμος καρδινάλιος έχει βρεθεί στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας του όχι και τόσο ταπεινού (sic) διαμερίσματος που ετοιμάζει.

Πρόκειται για τον Ιταλό καρδινάλιο Ταρτσίσιο Μπερτόνε: Η κατοικία που φτιάχνει ο καρδινάλιος, μέσα στο Βατικανό, φτάνει σχεδόν τα 700 τετραγωνικά μέτρα, μαζί με βεράντα-ταράτσα περίπου 100 τμ. 

Η έκταση, που είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακή εάν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για σημείο μέσα στο Βατικανό, γίνεται σκανδαλώδης εάν συγκριθεί με τα 70 τμ στα οποία διαμένει ο Φραγκίσκος. 

Το «διαμερισματάκι» του Μπερτόνε θα βρίσκεται στο μέγαρο Σαν Κάρλο. Το διαμέρισμα θα προκύψει από συνένωση δύο μικρότερων διαμερισμάτων, στα οποία έμεναν μέχρι πρότινος άλλοι αξιωματούχοι του Βατικανού.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Repubblica», ο Πάπας «εκνευρίστηκε ουκ ολίγον» όταν έμαθε για τα σχέδια του Μπερτόνε. Ανάλογων τόνων είναι οι τίτλοι σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες. 

Ο καρδινάλιος κατείχε μέχρι πριν από μερικούς μήνες τη θέση του γενικού γραμματέα της ηγεσίας του Βατικανού. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκε εξαιτίας του αυταρχισμού του και των στενών του σχέσεων με πολιτικούς, ενώ ο ίδιος μιλά για σκευωρία των «διαδρόμων» της γραφειοκρατίας του Βατικανού σε βάρος του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08