search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40
MENU CLOSE

Αποχαιρετισμοί και νέες παραγωγές

22.04.2014 21:00
Αποχαιρετισμοί και νέες παραγωγές - Media

Γέμισε αποχαιρετισμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο το Facebook. Ηθοποιοί που έπαιζαν σε παραστάσεις που τελείωναν την Κυριακή των Βαΐων έγραφαν εντυπώσεις, συναισθήματα, έδιναν ευχές για νέα θεατρικά ανταμώματα.

✱Γέμισε αποχαιρετισμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο το Facebook. Ηθοποιοί που έπαιζαν σε παραστάσεις που τελείωναν την Κυριακή των Βαΐων έγραφαν εντυπώσεις, συναισθήματα, έδιναν ευχές για νέα θεατρικά ανταμώματα. Με άγγιξε πολύ ο αποχαιρετισμός του Μάνου Καρατζογιάννη στον ιδιαίτερο ήρωά του, τον Κρίστοφερ («Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στο «Αγγέλων Βήμα»). Θέλησε, όπως έγραψε, να αποχαιρετήσει τον Κρίστοφερ με ένα παιδικό τραγουδάκι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και παρέθεσε ένα σπάνιο βίντεο (που είχε ανεβάσει στο YouTube ο Μάνος Λαμπράκης). Ήταν ένα βίντεο με την Έλλη Λαμπέτη να παίζει στο πιάνο και να τραγουδάει ένα νανούρισμα που είχε γράψει η ίδια για την κόρη της… Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του. Στις 13 Απριλίου του 1926 είχε γεννηθεί η Έλλη Λαμπέτη…

✱Κι αν κατεβαίνουν οι θεατρικές αυλαίες, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν παραστάσεις στη διάθεση του κοινού. Η άνοιξη του ελληνικού θεάτρου ξεκινάει αμέσως μετά το Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με έχει ιντριγκάρει πολύ είναι η… «αιματοβαμμένη» παράσταση που ετοιμάζει η Λένα Κιτσοπούλου πάνω σε ένα παιδικό παραμύθι. Η «Κοκκινοσκουφίτσα, Το πρώτο αίμα» σύμφωνα με τις προθέσεις της Κιτσοπούλου, υπόσχεται να είναι μια… αγριεμένη περφόρμανς. Μότο της «Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε φάει ο λύκος» και ημερομηνία πρεμιέρας η 14η Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

✱Πολλές – πολλές παραστάσεις ανέβηκαν μέσα στη σεζόν, κάποιοι ηθοποιοί «δίπλωσαν» ρόλους (από αυτούς που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και πληρώνονται, γιατί υπάρχουν και οι άλλοι ρόλοι, που τους επωμίζονται ηθοποιοί που – ίσως, κάποτε και αν… – θα πάρουν ένα «χαρτζιλίκι» με τη μορφή του ποσοστού). Κι ενώ ο χώρος του θεάτρου – όπως και κάθε άλλος χώρος στην Ελλάδα – πλήττεται από την κρίση, ενώ η ανεργία – ή η εργασία άνευ αμοιβής από την οποία μπορείς να επιβιώσεις – έχει χτυπήσει κόκκινα, στο ΣΕΗ ετοιμάζονται για εκλογές στις 5 Μαΐου εν μέσω καβγάδων, προπηλακισμών και με φόντο έλεγχο του ΣΔΟΕ στο σωματείο για την περίοδο 2003-2007. Απόδειξη ότι ακόμα και στις τέχνες η… «ταμπακέρα», ήτοι το χρήμα, πετάει την ευγένεια και το ήθος από το παράθυρο.
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:39