search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30
MENU CLOSE

«Τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και οι μονταζιέρες του Μαξίμου»

23.04.2014 05:56
«Τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και οι μονταζιέρες του Μαξίμου» - Media

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και σε μερίδα ΜΜΕ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Χανιά, ο οποίος παράλληλα επαναπροσδιόρισε τον πήχη για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και σε μερίδα ΜΜΕ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Χανιά, ο οποίος παράλληλα επαναπροσδιόρισε τον πήχη για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
 
«Μέχρι τις εκλογές, θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν και το ψέμα είναι το ποιο έντιμο από αυτά, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξουν την ατζέντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε πως «την ατζέντα όσο κι αν προσπαθούν δε τη διαμορφώνουν τα παπαγαλάκια των δελτίων της διαπλοκής, ούτε οι μονταζιέρες του Μαξίμου».
 
Όπως εξήγησε, «την ατζέντα, δηλαδή αυτό που σκέφτεται και προσδοκά ο λαϊκός κόσμος από την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, τη διαμορφώνει η ίδια η πραγματικότητα, η ίδια η ζωή».
 
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για τις προσεχείς εκλογές, τον κατηγόρησε για αθέμιτη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας.
«Μια μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου, αποφάσισε να συμπεριφερθεί απέναντι στους Έλληνες σαν σε λαό υπό κατοχή», είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον μάλιστα πως «υποδεικνύει στους Έλληνες τι να ψηφίσουν».
 
Αναφέρθηκε στον «άξονα των μνημονίων», τον οποίο όπως επεσήμανε αποτελούν Μέρκελ-Σόιμπλε και Σαμαράς – Βενιζέλος. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη. Λένε όλοι τους τα ίδια. Για τη λιτότητα, για το χρέος για το κατοχικό δάνειο, για την Ευρώπη».
 
«Έτσι», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο χερ Σόιμπλε έκανε τα πράγματα άθελά του απλά για τον Έλληνα πολίτη, που θα προσέλθει σε λίγες εβδομάδες στις κάλπες. Μας έθεσε το δίλημμα της κάλπης: Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Σόιμπλε ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Στρέφοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης έκανε λόγο για «έξοδο στις αγορές με έξοδα δικά μας», και υποστήριξε πως θα «ακούσαμε χίλιες φορές το παραμύθι του success story από τα χείλη όλων εκείνων, ντόπιων και ξένων, που βολεύονται με τη σημερινή πολιτική της καταστροφής».
 
Σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, τόνισε πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη απόπειρα προεκλογικής εξαγοράς συνειδήσεων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τη διανομή σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους ενός ποσού φιλανθρωπίας για να πειστούν να πειθαρχήσουν στις εντολές του άξονα».
 
«Πίσω από την χυδαία προπαγάνδα όλου του συστήματος διαπλοκής» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «πίσω από το success story κρύβεται ένα νέο μνημόνιο» και όπως τόνισε, σε αυτό έχει συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μας λένε εξτρεμιστές γιατί δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα του πλούτου, της διαπλοκής και της εξουσίας που κατέστρεψαν τη χώρα», ενώ στις κατηγορίες πως το κόμματο του είναι κατά της Ευρώπης απάντησε πως «είμαστε κατά της δικής τους Ευρώπης, που επιλέγει κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια το μεσαίωνα αντί για το διαφωτισμό, τον αυταρχισμό αντί για τη δημοκρατία, τη λιτότητα αντί για την αλληλεγγύη».
 
Παράλληλα επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αντίθετος στο «ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (…), όπως το νερό, η ενέργεια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
 
Σχετικά με τις τράπεζες τόνισε πως «μας λένε υπονομευτές του τραπεζικού συστήματος, για καταγγέλλουμε το τεράστιο σκάνδαλο, να ζουν οι τράπεζες με δανεικά που αρπάζουν από το τραπέζι του φτωχού και να παραδίνονται στους τραπεζίτες».
 
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε για μία ακόμη φορά πως «μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση» και συμπλήρωσε:
 
«Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».
Θέτοντας παράλληλα τον εκλογικό πήχη ενόψει των αναμετρήσεων σε δημοτικές/περιφερειακές κάλπες επεσήμανε πως το όριο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες, ώστε ούτε μια μέρα να μη μπορούν πια να σταθούν οι εκπρόσωποι του άξονα της καταστροφής στο τιμόνι της χώρας».
 
Αναφορά έκανε και στα χημικά της Συρίας, λέγοντας πως λέγοντας πως κανένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα, και προσέθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνταχθεί «με εκατοντάδες φορείς, με όλες τις συλλογικότητες της Κρήτης, με όλο τον λαό της Κρήτης που ενωμένος αλλά αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, δίνει μία μεγάλη μάχη».
 
«Πάρτε τα σκουπίδια στο σπίτι σας κ. Μπαρόζο. Μακριά από τη θάλασσα της Κρήτης. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το περιβαλλοντικό, αυτό το πολιτικό έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε στην Κομισιόν, αλλά και στην επερώτηση που κατέθεσε το κόμμα στη Βουλή.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30