search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:26
MENU CLOSE

Η μοίρα της Ουκρανίας στα χέρια των “προστατών” της – Σε μια κλωστή η ειρήνη

23.04.2014 09:42
Η μοίρα της Ουκρανίας στα χέρια των \"προστατών\" της - Σε μια κλωστή η ειρήνη - Media

«Μυρίζει μπαρούτι» έγραφε το www.topontiki.gr χθες αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύπαθη Ουκρανία και δυστυχώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν επικείμενο εμφύλιο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

  
«Μυρίζει μπαρούτι» έγραφε το www.topontiki.gr χθες αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύπαθη Ουκρανία και δυστυχώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν επικείμενο εμφύλιο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
 
H (μικρή είναι αλήθεια) ελπίδα που εμφανίστηκε μετά την προσωρινή συμφωνία της Γενεύης καταρρέει μέρα με τη μέρα. Οι φιλορώσοι διαδηλωτές δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν αναγνωρίζουν καμία συμφωνία και το έδειξαν με πράξεις.
 
Οι σωροί τόσο του πολιτικού Βολόντιμιρ Ρίμπακ (μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ)  όσο και ενός άλλου πολίτη που βρέθηκαν κοντά στο Σλοβιάνσκ είχαν υποστεί «βάναυσα βασανιστήρια», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
 
«Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα.
 
«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», κατέληξε.
 
Αφορμή, εκτός από τις δύο εκτελέσεις εν ψυχρώ, αποτέλεσε και η επίθεση με σφαίρες κατά ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους, ξανά στην πόλη Σλοβιάνσκ.
 
«Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αεροσκάφους AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Σλαβιάνσκ. Επλήγη από πολλές σφαίρες, όμως προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Και με τον εμφύλιο να είναι προ των πυλών, αντί να υπάρξει από τις μεγάλες δυνάμεις μια προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης και ειρήνης, τα παιδία παίζει για το ποιο έχει το μεγαλύτερο (όπλο).
 
Η μεν Ρωσία που σπεύδει να υποστηρίξει τους «αυθορμήτως αποσκιρτήσαντες» Ουκρανούς πολίτες ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων του ναυτικού με την συμμετοχή του στόλου της Κασπίας Θάλασσας.
 
Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν επτά ημέρες και περιλαμβάνουν περίπου 10 πλοία και 400 ναύτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσία έχει αυξήσει τον αριθμό των σύντομων στρατιωτικών γυμνασίων της από τότε που ξεκίνησε η κρίση με τη γειτονική της Ουκρανία.
Οι δε ΗΠΑ που το παίζει «προστάτης» της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν την αποστολή 600 στρατιωτικών στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια, σε μια κίνηση που έχει στόχο να καθησυχάσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ μετά την προσάρτηση από την Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας.
 
 «Οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις υποχρεώσεις τους βάσει του Άρθρου 5 της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αν και αυτές δεν είναι ασκήσεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι και κατέληξε: «Είναι μια πολύ χειροπιαστή ένδειξη της προσήλωσής μας στις υποχρεώσεις μας για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15