search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Μους σοκολάτας με τσίλι

23.04.2014 15:45
oldphotoschocolate_mouse_chilie1398267951.jpg

Το τσίλι συνδυάζεται άψογα με τη σοκολάτα, με αποτέλεσμα ένα γλυκό με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολύ εκλεκτό.

Το τσίλι συνδυάζεται άψογα με τη σοκολάτα, με αποτέλεσμα ένα γλυκό με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολύ εκλεκτό.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
5 γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
50 γρ. κακάο σκόνη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
5 γρ. τσίλι σκόνη
3 γρ. εσπρέσο σκόνη
1 αυγό
180ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. κουβερτούρα
500ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
 
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη για να μαλακώσει.

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το τσίλι και τον εσπρέσο. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε με σύρμα. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι να πήξει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε τη μέσα σε ένα μπολ όπου έχετε βάλει την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε κομμάτια. Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με το σύρμα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Βγάλτε τη μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέστε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατέψτε με σπάτουλα.

Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήστε τη στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58