search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Καταδικάστηκε Βρετανός γιατί έφαγε ζωντανό ένα χρυσόψαρο

23.04.2014 17:35
Καταδικάστηκε Βρετανός γιατί έφαγε ζωντανό ένα χρυσόψαρο - Media

Συνολικό πρόστιμο σχεδόν 1.000 ευρώ επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε έναν νεαρό, ο οποίος καταβρόχθισε ένα ζωντανό χρυσόψαρο και παράλληλα φρόντισε να «ανεβάσει» και στο Facebook το κατόρθωμά του.

 
Συνολικό πρόστιμο σχεδόν 1.000 ευρώ επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε έναν νεαρό, ο οποίος καταβρόχθισε ένα ζωντανό χρυσόψαρο και παράλληλα φρόντισε να «ανεβάσει» και στο Facebook το κατόρθωμά του.
 
Πρόκειται για τον 22χρονο Γκάβιν Χόουπ, ο οποίος είχε καταγράψει σε βίντεο τον εαυτό του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ κατανάλωνε ένα μισόλιτρο το οποίο περιείχε καυτερή σάλτσα Ταμπάσκο, τεκίλα, έτρωγε ένα ωμό αυγό και τροφή για ψάρια, πριν καταβροχθίσει το ψάρι που σπαρταρούσε.
 
Δέχθηκε, όμως, μήνυση από την βασιλική εταιρεία προστασίας των ζώων (RSPCA) και τελικώς το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 330 λιρών και να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα.
 
Ο δικαστής του δικαστηρίου του Γκέιτσχεντ (βορειοανατολική Αγγλία), ο οποίος καταδίκασε τον νεαρό άνδρα βάσει της νομοθεσίας για τη βαρβαρότητα ενάντια στα ζώα, καταδίκασε την «ηλίθια» συμπεριφορά του.
 
Η επικεφαλής επιθεωρήτρια της RSPCA, Μισέλ Τσάρλτον, επικαλέστηκε την έκθεση ενός κτηνιάτρου, που αποδείκνυε ότι «το στομάχι συνιστά μια περιοχή εντελώς ακατάλληλη για ένα χρυσόψαρο, το οποίο καταδικάζεται σε ένα αργό θάνατο εξαιτίας των επιπτώσεων από την έλλειψη οξυγόνου, των αυξημένων επιπέδων οξύτητας (ph) και του αλκοόλ που έχει απορροφηθεί».
 
Η ίδια χαιρέτισε την απόφαση, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση να μπει ένα τέλος σε μια πρακτική «σκληρή» που συνιστά «μόδα» στο διαδίκτυο, και κάλεσε τους πολίτες να καταγγείλουν αυτούς που την ασκούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15