search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18
MENU CLOSE

Τηλεφωνική υποκλοπή εμπλέκει φιλορώσο αυτονομιστή σε δολοφονία

25.04.2014 06:53
Τηλεφωνική υποκλοπή εμπλέκει φιλορώσο αυτονομιστή σε δολοφονία - Media

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έδωσε στη δημοσιότητα μια υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία φέρεται να ακούγεται φιλορώσος αυτονομιστης να συμφωνεί να πεταχθεί η σορός ενός δημοτικού συμβούλου, η δολοφονία του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για την νέα επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον των αυτονομιστών.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία, σύμφωνα με την SBU, ακούγεται ένας ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών να συμφωνεί να πεταχθεί η σορός ενός δημοτικού συμβούλου από την ανατολική Ουκρανία, η δολοφονία του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για την νέα επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον των αυτονομιστών.
 
«Σλάβα, σε παρακαλώ κάνε κάτι με αυτό το πτώμα (. . .). Κείτεται εδώ, βρωμάει», είπε ένας άνδρας ο οποίος είναι, σύμφωνα με την SBU, Ρώσος πράκτορας.
 
Η SBU σημείωσε ότι αυτός μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ, τον αυτοανακηρυχθέντα δήμαρχο του Σλαβιάνσκ.
 
«Το πτώμα; Ναι, τελειώνω τώρα με τους δημοσιογράφους και θα το κανονίσω», απαντά ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Πονομαριόφ.
 
Ο Πονομαριόφ δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, έχει όμως διαψεύσει ότι λαμβάνει εντολές από τη Ρωσία.
 
Η φωνή που ακούγεται στην καταγεγραμμένη συνομιλία μοιάζει με τη δική του, όμως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που να τον συνδέει άμεσα με τον δολοφονημένο πολιτικό, τον Βολόντιμιρ Ρίμπακ.
 
Ο Ρίμπακ, δημοτικός σύμβουλος που ανήκε στο κόμμα του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, το Μπατκίβτσινα, έπεσε θύμα απαγωγής την προηγούμενη εβδομάδα και η σορός του βρέθηκε σε ένα ποτάμι κοντά στο Σλαβιάνσκ.
 
Σε μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία την οποία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η SBU ακούγεται ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την υπηρεσία είναι ένας άλλος Ρώσος πράκτορας, να χρησιμοποιεί τη χαρακτηριστική αργκό της Μόσχας για να διατάσσει έναν πράκτορα στην πόλη Χορλίβκα να συλλάβει «τον Ρίμπακ», αφού ο πολιτικός «προκάλεσε μπελάδες» στο δημαρχείο της πόλης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17