21/10/2019 01:47:35

Έγινε διάνοια από… ένα χτύπημα (Video)

Έγινε διάνοια από… ένα χτύπημα (Video)
  - Media

Το να πέσεις θύμα ληστείας ή (και) βιαιοπραγίας μόνο ευχάριστο δεν είναι. Εκτός από τον τρόμο και τον πόνο, υπάρχει και το ψυχικό τραύμα και άντε να τα διαχειριστεί ένας άνθρωπος όλα αυτά.
 
Τι γίνεται όμως αν μια τέτοια άτυχη στιγμή σε μετατρέψει σε… διάνοια;
Ο Τζέϊσον Πάτζετ σίγουρα έχει κάτι να πει επί του θέματος.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2002, έχοντας μόλις παρατήσει τις σπουδές του, πήγαινε σε ένα καραόκε μπαρ να διασκεδάσει με φίλους του. Στον δρόμο δέχτηκε άνανδρη επίθεση από άγνωστους που τον χτύπησαν από πίσω στο κεφάλι και τον λήστεψαν.
 
Αφού έμεινε μερικές μέρες στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι του και τότε είδε το «φως το αληθινό». Ανακάλυψε ότι η όραση του είχε οξυνθεί  και έβλεπε πράγματα που πριν δεν παρατηρούσε.
 
Το κυριότερο όμως ήταν ότι συνειδητοποίησε πως μπορούσε να καταλάβει και να εκτελέσει πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις σε υψηλό επίπεδο και να αντιληφθεί γεωμετρικά σχήματα που μέχρι τότε του ήταν ακατανόητα.
 
Αποφάσισε λοιπόν να αποτανθεί στους γιατρούς για να βρει τι συνέβαινε. Μετά από σειρά εξετάσεων οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι το χτύπημα στο κεφάλι τον είχε μετατρέψει σε διάνοια!
 
Ο δόκτορ Ντάρολντ Τρέλφερ (του) εξήγησε ότι το χτύπημα στο κεφάλι επέφερε ένα σοκ στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο άρχισε να λειτουργεί σε εντατικούς ρυθμούς και τελικά του αύξησε την ευφυΐα.
 
Μάλιστα μόλις 40 άνθρωποι στον κόσμο έχουν βιώσει μια ανάλογη εμπειρία. Οι γιατροί πάντως δεν συνιστούν να το δοκιμάσετε…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.