search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:59
MENU CLOSE

Ουκρανία: Συγκρούσεις στο Κραματόρσκ – «Η Ρωσία επιδιώκει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (Video)

25.04.2014 07:04
Ουκρανία: Συγκρούσεις στο Κραματόρσκ – «Η Ρωσία επιδιώκει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (Video) - Media

Oι συγκρούσεις κλιμακώνονται στην ανατολική Ουκρανία και υπάρχει ο φόβος γενίκευσης του κακού σε κανονικό εμφύλιο πόλεμο. 

Oι συγκρούσεις κλιμακώνονται στην ανατολική Ουκρανία και υπάρχει ο φόβος γενίκευσης του κακού σε κανονικό εμφύλιο πόλεμο.

Λίγο μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) πυροβολισμοί και εκρήξεις δόνησαν το αεροδρόμιο Κραματόρσκ με τους φιλορώσους και τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανταλλάσσουν πυρά. 

Ο χαμός που βλέπετε στο δεύτερο στη σειρά βίντεο είναι από αεροπλάνο του Κιέβου το οποίο πυροβόλησε στο ντεπόζιτο ελεύθερος σκοπευτής και το κατέρριψε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μπαράζ εκρήξεων. 

Τα ξημερώματα, έκρηξη που προκάλεσε τον τραυματισμό επτά Ουκρανών σημειώθηκε  σε σημείο ελέγχου κοντά στην είσοδο της Οδησσού.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι κάτοικοι του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας έχουν στήσει διάφορα σημεία ελέγχου προκειμένου να εμποδίσουν φιλορώσους αυτονομιστές να μπουν στην πόλη προερχόμενοι από την Υπερδνειστερία.

«Πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα)» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Reuters.

To Interfax επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδει ότι τη βόμβα πέταξαν επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου, πληροφορία που, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θέλει να αρχίσει «έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλαμβάνοντας «στρατιωτικά και πολιτικά» τη χώρα του.

«Προσπάθειες για στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γιατσενιούκ μιλώντας στο προσωρινό υπουργικό συμβούλιο.

«Ο κόσμος δεν έχει ακόμη ξεχάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η Ρωσία θέλει ήδη να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η υποστήριξη της Ρωσίας προς τους «τρομοκράτες» στην Ουκρανία αποτελεί ένα «διεθνές έγκλημα».

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα, «να ενωθεί εναντίον της ρωσικής επίθεσης».
«Μόλις ένα χιλιόμετρο από τα ουκρανικά σύνορα τα ρωσικά στρατεύματα»

Ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Κοβάλ δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα στη διάρκεια των ασκήσεών τους αυτή την εβδομάδα πλησίασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά δεν τα διέσχισαν.

Ο Κοβάλ είπε πως μια μονάδα των ρωσικών δυνάμεων πλησίασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα στα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια, μετείχαν και αεροσκάφη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση», πρόσθεσε ο Κοβάλ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48