search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Το χρονικό του Τράβνικ

24.04.2014 21:00
Το χρονικό του Τράβνικ - Media

Ο νομπελίστας Βαλκάνιος συγγραφέας μάς αφηγείται και σε αυτό το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του τη μελαγχολική μοίρα των λαών των Βαλκανίων, όπου η πολυφυλετική σύνθεση αποτελεί μια μόνιμη αιτία συγκρούσεων, με πρόθυμους ξένους να σαμποτάρουν αυτήν την εύθραυστη ισορροπία.

Ίβο Άντριτς
Μετάφραση: Χρήστος Γκούβης
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Σελ.:
562

Ο νομπελίστας Βαλκάνιος συγγραφέας μάς αφηγείται και σε αυτό το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του τη μελαγχολική μοίρα των λαών των Βαλκανίων, όπου η πολυφυλετική σύνθεση αποτελεί μια μόνιμη αιτία συγκρούσεων, με πρόθυμους ξένους να σαμποτάρουν αυτήν την εύθραυστη ισορροπία. Στην παραμυθική του αφήγηση, ο Βόσνιος συγγραφέας παρουσιάζει τη μοίρα ενός τόπου, του Τράβνικ, όπου κατοικούν άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους και τις μικρότητες που τους κρατούν δέσμιους της κακής τους μοίρας. Έτσι, το συμφέρον του τόπου σπαταλιέται αλόγιστα σε μικρότητες, συνωμοσίες και αλληλοσπαραγμούς, συνθήκες που σπεύδουν πρόθυμα να εκμεταλλευτούν οι κατακτητές του. Ο τόπος βρίσκεται υπό την τουρκική κυριαρχία και οι μόνοι που δείχνουν να νοιάζονται για την υπερηφάνεια τους και την ελευθερία τους είναι οι Σέρβοι που κατοικούν εκεί. Γνωρίζοντας κανείς τις ιστορικές εξελίξεις στην περιοχή, το μυθιστόρημα του Άντριτς φαντάζει σαν την επαλήθευση μιας δυσοίωνης προφητείας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06