search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:36
MENU CLOSE

Τα εξυπνότερα ζώα στον πλανήτη και οι συνήθειές τους – Στην πρώτη πεντάδα τα κοράκια (Video)

27.04.2014 21:00
Τα εξυπνότερα ζώα στον πλανήτη και οι συνήθειές τους – Στην πρώτη πεντάδα τα κοράκια (Video) - Media

Ο άνθρωπος θεωρείται το εξυπνότερο δημιούργημα του Θεού (το να είναι όντως, αυτό είναι άλλο θέμα). Από τα υπόλοιπα όντα που κατοικούν στον πλανήτη, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να μετρήσουν ποια είναι τα πιο έξυπνα.

 
Ο άνθρωπος θεωρείται το εξυπνότερο δημιούργημα του Θεού (το να είναι όντως, αυτό είναι άλλο θέμα). Από τα υπόλοιπα όντα που κατοικούν στον πλανήτη, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να μετρήσουν ποια είναι τα πιο έξυπνα.
 
Η νοημοσύνη των ζώων είναι ανεπτυγμένη και στην πρώτη πεντάδα την έκπληξη αποτελούν τα κοράκια (εξ ου και ο τίτλος) αφού ελάχιστοι ή και κανείς δεν θα το περίμενε πριν να δημοσιευτεί η σχετική έκθεση.
 
Τα κοράκια, όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, μαζεύουν καρύδια με το κέλυφος και τα αφήνουν σε δρόμους ώστε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να τα σπάνε και να κάνουν εύκολη τη βρώση τους. Έχουν μάθει μάλιστα να περιμένουν να αλλάξει χρώμα το φανάρι της τροχαίας ώστε να σταματήσει η κίνηση των οχημάτων πριν πάνε να μαζέψουν την τροφή τους και αρέσκονται να κάνουν κόλπα το ένα στο άλλο. (Δείτε και το βίντεο).
 
Στην 4η θέση είναι οι ελέφαντες, κυρίως λόγω της καταπληκτικής τους μνήμης. Ξέρουν να καθαρίζουν το φαγητό τους πριν το καταναλώσουν και θρηνούν την απώλεια κάποιου μέλους της οικογένειάς τους.
 
Οι ουραγκοτάγκοι βρίσκονται στην 3η θέση. Σε ότι αφορά το μυαλό, υστερούν μόνο σε σχέση με τους ανθρώπους. Έχουν μεταξύ τους σύστημα επικοινωνίας, ξέρουν να χειρίζονται εργαλεία και έχουν ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής δομής και σύσφιξης σχέσεων.
 
Δεύτερα έρχονται τα αξιαγάπητα δελφίνια. Έχουν ανεπτυγμένη γλώσσα και ξέρουν να ακολουθούν σήματα και οδηγίες συμπεριφοράς. Σε περιόδους πολέμου έχουν χρησιμοποιηθεί ως μεταφορείς μηνυμάτων. Ο μετωπιαίος λοβός τους είναι κατά 40% μεγαλύτερος από τον ανθρώπινο.
 
Και στην κορυφή είναι οι χιμπατζήδες. Οι νοητικές τους ικανότητες έχουν κατά καιρούς αφήσει τους ανθρώπους έκπληκτους. Μπορούν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, να μάθουν τη νοηματική γλώσσα και έχουν την ικανότητα να μάθουν τη χρήση υπολογιστή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34