search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Έκλεισαν οι εκκρεμότητες – Την Τρίτη παρουσιάζεται επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

26.04.2014 14:35
Έκλεισαν οι εκκρεμότητες - Την Τρίτη παρουσιάζεται επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Media

«Έκλεισαν» οι εκκρεμότητες του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη στην Αθηναϊδα. Ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου προερχόμενος από το ΔΗΚΚΙ και η Άλκηστη Τσουλάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks συμπληρώνουν την ευρωλίστα.

«Έκλεισαν» οι εκκρεμότητες του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη στην Αθηναϊδα (7μ.μ.). Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ύστερα από συνεδρίαση το μεσημέρι του Σαββάτου, ανακοίνωσε τα δύο ονόματα τα οποία εκκρεμούσαν. Πρόκειται για τον Ηλία Νικολόπουλο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου προερχόμενο από το ΔΗΚΚΙ και την Άλκηστη Τσουλάκου, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.
 
Σύγχυση ωστόσο προκλήθηκε εξαιτίας ανακοίνωσης του Ηλία Νικολόπουλου με την οποία έβαζε όρους για την παραμονή του στο ψηφοδέλτιο.
 
Συγκεκριμένα, ανάφερε τα εξής:
 
«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου
 
 1) Επειδή   θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει την  σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση  αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης   Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη  de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και
2) Δεδομένου ότι κύριος  στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι  αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων  για την  κατάργηση  της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη  ακύρωση των Μνημονίων και  καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.
3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:
 
Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».
 
Ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση όπου μιλάει για «εσωτερική επιστολή» προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αξιοποίησαν «τα γνωστά κέντρα».
 
«Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23