search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Ποινικές διώξεις για το λούνα παρκ – Τι λέει ο δήμος Ελληνικού

28.04.2014 09:01
Ποινικές διώξεις για το λούνα παρκ - Τι λέει ο δήμος Ελληνικού - Media

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του 13χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα – παρκ στο Ελληνικό και της 9χρονης αδερφής του που τραυματίστηκε σοβαρά.

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του 13χρονου που έχασε τη ζωή του σε λούνα – παρκ στο Ελληνικό και της 9χρονης αδερφής του που τραυματίστηκε σοβαρά.
 
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη. Πρόκειται για τον Ιταλό ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ, και δύο υπαλλήλων της επιχείρησης.

Δείτε αναλυτικά τη δικογραφία ΕΔΩ.
 
Χωρίς έλεγχο τα παιχνίδια του λούνα – παρκ από το Νοέμβριο του 2013
 
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιχνίδια είχαν περάσει τον τελευταίο έλγχο ασφαλείας το Μάιο του 2012 και κρίθηκαν ασφαλή μέχρι το Νοέμβριο του 2013.

Τι λέει ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης
 
Ο δήμος Ελληνικού με ανακοίνωση του διευκρίνισε ότι παραχώρησε τον χώρο και υπέγραψε συμφωνητικό εκμίσθωσης με την εταιρεία που είχε το λούνα παρκ αλλά ουδέποτε η εν λόγω εταιρεία κατάθεσε αίτηση και άρα δεν πήρε άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του λούνα παρκ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αναφέρει: 

Νωρίτερα, συνελήφθη ο ημεδαπός διαχειριστής του λούνα παρκ στο οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του το απόγευμα της Κυριακής.
 
Ο διαχειριστής, παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού.
 
Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Δευτέρα οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ που συνελήφθησαν την Κυριακή μετά το ατύχημα. Πρόκειται για έναν Ιταλό, και δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ελληνικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριές σωματικές βλάβες.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη σύμβαση του Δήμου με το λούνα – παρκ

Ευθύνες στον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ, επιρρίπτει στην κατάθεσή του ο πατέρας των δύο παιδιών
 
Ο 45χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος με αποτέλεσμα όσα τραγικά έγιναν χθες μετά τις 4 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».
 
Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11