search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Σπιτική μπουγάτσα Σερρών

28.04.2014 17:14
oldphotosbougatsa-me-krema1398705244.jpg

Τραγανά φύλλα, πλούσια ρευστή κρέμα, πασπαλισμένη με κανελοζάχαρη… και πανεύκολη στην παρασκευή της! Tι άλλο να θέλει κανείς από ένα γλυκό;

 
Τραγανά φύλλα, πλούσια ρευστή κρέμα, πασπαλισμένη με κανελοζάχαρη… και πανεύκολη στην παρασκευή της! Tι άλλο να θέλει κανείς από ένα γλυκό;

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ΩΡΑ
 
Υλικά
1,5 λίτρο γάλα πλήρες
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό,  λιωμένο για το βουτύρωμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το  πασπάλισμα
 
Εκτέλεση 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες. Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε με σύρμα με απαλές και γρήγορες κινήσεις. Όταν αρχίσει και σφίγγει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ταψί.
 
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, επαναλαμβάνουμε το βουτύρωμα με τη βοήθεια ενός πινέλου και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας. Συνεχίζουμε έως ότου τοποθετήσουμε 4 φύλλα κρούστας στο ταψί.

Αραδιάζουμε την κρύα κρέμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με 4 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα, ένα – ένα.

Χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια μέχρι τον πάτο του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στον αέρα, στους 180οC για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:45