search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Στα 350 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές

29.04.2014 07:57
Στα 350 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές - Media

Στο ποσό των 350.000.000 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και αυτό θα πρέπει να έχει εισπραχθεί έως το τέλος του 2014. 

Στο ποσό των 350.000.000 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και αυτό θα πρέπει να έχει εισπραχθεί έως το τέλος του 2014, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
 
Για τα έσοδα του ΚΕΑΟ είχαν καταθέσει ερώτηση 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με επικεφαλής τους κ.κ. Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη ζητούσαν από τον κ. Βρούτση να ενημερωθούν αν τα έσοδα αυτά θα κατευθυνθούν για τη βιωσιμότητα των Ταμείων ή αν θα εξυπηρετήσουν το χρέος της χώρας.
 
Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο έγγραφό του, «τα έσοδα του ΚΕΑΟ από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν έσοδα των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, στους οποίους αποδίδονται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Η κεντρική διαχείριση της απόδοσης οφειλών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΚΕΑΟ». Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, «το ποσό από τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ και πρέπει να εισπραχθεί έως το τέλος του 2014 είναι 350.000.000 ευρώ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:58