search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Γκάφα της ΕΛΑΣ για Μαζιώτη με άρωμα τρομοκρατίας

29.04.2014 13:44
Γκάφα της ΕΛΑΣ για Μαζιώτη  με άρωμα τρομοκρατίας - Media

Στην προσπάθεια της να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες τραπεζών, μέσω των οποίων χρηματοδοτείται ο εξοπλισμός του Επαναστατικού Αγώνα, η αντιτρομοκρατική εμμέσως παραδέχθηκε πως λάμβανε γενετικό υλικό από συλληφθέντες για τρομοκρατία, παρά τη θέληση τους.

Στην προσπάθεια της να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες τραπεζών, μέσω των οποίων χρηματοδοτείται ο εξοπλισμός του Επαναστατικού Αγώνα, η αντιτρομοκρατική εμμέσως παραδέχθηκε πως λάμβανε γενετικό υλικό από συλληφθέντες κατηγορούμενους για τρομοκρατία, παρά τη θέληση τους, πριν τη ψήφιση του περιβόητου νόμου Κονταξή σχετικά με τη λήψη γενετικού υλικού, δίχως τη συγκατάθεση του κατηγορουμένου, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2011.
 
Κάτι το οποίο συνέβη και με τον επίσης εξαφανισμένο κατηγορούμενο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κώστα Σακκά, τον οποίο η αντιτρομοκρατική είχε συλλάβει δυο φορές τους τελευταίους μήνες για ασήμαντη αφορμή, μόνο και μόνο για να τακτοποιήσουν οι αστυνομικοί το γενετικό υλικό που είχαν πάρει παράνομα από τον 30χρονο το 2010.
 
Η γκάφα της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί όμως μελλοντικά να αποτελέσει όπλο για την υπερασπιστική  γραμμή και των δύο φυγάδων ( εφόσον φυσικά κάποια στιγμή συλληφθούν), ώστε το γενετικό υλικό να μη ληφθεί υπ΄όψιν ως αποδεικτικό στοιχείο από το δικαστήριο.
 
Λίγες ημέρες μετά από την προκήρυξη – μανιφέστο με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου, η αντιτρομοκρατική έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου στο  γενετικό υλικό που άφησαν πίσω τους οι δύο ένοπλοι δράστες  της αιματηρής ληστεία,  με  έναν αστυνομικό τραυματία, που σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας.
 
Σύμφωνα με την έμμεση παραδοχή τησ ΕΛ.ΑΣ. το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στον κάλυκα της σφαίρας από την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός ταυτίζεται με αντίστοιχο βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί στην οικία όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα (σχετ.: η από 11/04/2010 Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΕΛ.ΑΣ., οι από 12 και 28/04/2010 Ανακοινώσεις Α.Ε.Α.).
 
Επίσης, σε διαμερίσματα – κρησφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση (σχετ.: η από 15/04/2010 Ανακοίνωση Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., η από 17/04/2010 Ανακοίνωση Εκπροσώπου Τύπου ΕΛ.ΑΣ., η από 28/04/2010 Ανακοίνωση Α.Ε.Α.), καθώς και σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» (σχετ.: οι από 20/04/2010 Ανακοίνωση Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., οι από 20, 22 και 28/04/2010 Ανακοινώσεις Α.Ε.Α.).
Ταυτόσημο γενετικό υλικό βρέθηκε και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιόυσε το ηγετικό στέλεχος του Επανατατικού Αγώνα για τις μετακινήσεις του.
Επιπλέον η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και 28 φωτογραφίες απο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος της τράπεζας οπου εμφανίζονται οι δυο ληστές, ´ηταν μεταμφιεσμένοι με περόυκες  και γυαλιά μυωπίας.
 
Ο ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική- ο άνδρας δίχως το μούσι- είναι ο Μαζιώτης.
 
  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24