search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

29.04.2014 16:26
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Η Πρωτομαγιά στην Τέχνη!

 
Η γόνιμη ρότα…
 
Ο Παρθενώνας πάει … Χόλιγουντ
 
Μια έκθεση, μια ιστορία
Χρύσσα + Chryssa: Οι ιέρειες του μοντερνισμού
Η επιτυχία της έκθεσης «Chryssa + Χρύσα», των δύο διεθνώς αναγνωρισμένων εικαστικών καλλιτεχνών με το ίδιο όνομα, της Χρύσας Ρωμανού και της Χρύσας Βαρδέα, υπενθύμισε στο κοινό το εύρος της παραγωγής και της ποιότητας των εικαστικών της μεταπολεμικής γενιάς.
 
Πρωτομαγιά με εικόνες και μουσική
Ο Αϊζενστάιν, ο Βισκόντι, ο Τσιτσάνης και ο Ρίτσος
Η Πρωτομαγιά, φορτισμένη πολιτικά και ιδεολογικά, έχει εμπνεύσει τους ανθρώπους της έβδομης τέχνης. Μέσα από τα έργα τους καταδεικνύουν τις κοινωνικές αντιθέσεις, τις ταξικές ανισότητες και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
 
Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης
Οι 12 «Αθηνές», οι Κόρες, ο Κριτίου Παις και οι ωραιότερες selfies
Ένας μη θεσμικός οδηγός για το τι μπορείτε να κάνετε επιχειρώντας να ανακαλύψετε γοητευτικά μυστικά του κορυφαίου σε επισκεψιμότητα μουσείου
 
Επόμενη Στάση: Νέος Κόσμος
Τα παιδία … παίζουν και μαθαίνουν
Ψυχαγωγία, διασκέδαση και εκπαίδευση γίνονται ένα μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει για μια ακόμα φορά για τους μικρούς μας φίλους το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου ιδιαίτερα, παιδιά ηλικίας 3-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να… κάνουν ανασκαφές, να ζυμώσουν ψωμί και να πάρουν μέρος σε μια πλειάδα δραστηριοτήτων που θα δώσουν άλλο νόημα στη ρήση «τα παιδία παίζει»
 
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Θάσου
Μάθημα πρώτο: «Νέο Κύμα» στον … μαυροπίνακα
Ο Γιάννης Σπανός, ο οποίος τιμήθηκε από τον δήμαρχο Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη της ποίησης μέσα από το έργο του, άκουσε τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Θάσου, με την επιμέλεια, διδασκαλία και συνοδεία στο πιάνο της Πελαγίας Αναγνωστάκη, να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά έργα του. Τη χορωδία των μαθητών διεύθυνε η Αργυρώ Παπαλάσκαρη.
 
Θέατρο:
Γνωρίστε το σύγχρονο γαλλικό θέατρο
Η τέχνη ελεύθερη…προκαλεί; Αυτή είναι η ερώτηση που ρίχνει στο τραπέζι το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου, με τίτλο: «Το Γαλλικό Θέατρο a la Grecque». Θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαϊου μέχρι τις 3 Ιουνίου, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία 2014».
 
Γιάννης Ράμος:
Όταν ο Ρωμαίος πουλάει την Ιουλιέτα για μια δόση…
Στο θέατρο «Βυρσοδεψείο» ανεβαίνει «Η μαύρη ζάχαρα» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Ράμος, ένας, όπως λέμε, Έλληνας του εξωτερικού, που άφησε τη Σουηδία όπου έμενε για να έρθει να κάνει θέατρο στην πατρίδα του. Τους λόγους εξηγεί ο ίδιος…
 
Βιβλίο: Οι νέο-δουλοπάροικοι του χρέους
Ο σημερινός άνθρωπος μοιάζει σαν να εργάζεται αγωνιωδώς σε μια παγκόσμια επιχείρηση που παράγει χρέος προς δόξαν του χρέους και ενοχές προς χάριν της διαιώνισής του
 
Μήνυμα στο μπουκάλι
Σκηνοθέτες έχουμε. Καλές ταινίες όμως;
 
Πλανήτης Γη:
«H βιβλιοθήκη του Γκρέκο»,  «Ανέκδοτος Μάρκες»
 
Πρόσωπα: Δημήτρης Γαλάνης, Μανώλης Μαυροματάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Λίντα Λεούση
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Κάτω από το δέρμα», «The amazing Spider – Man 2», «Να κάθεσαι και να κοιτάς». Προβάλλεται ακόμη: «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:43