search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο – Μνημόνιο διαρκείας

30.04.2014 06:05
Στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο – Μνημόνιο διαρκείας - Media

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015 -2018 το οποίο αναμένεται να αποτελέσει… «μνημόνιο διαρκείας».

Στη Βουλή κατατέθηκε το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015 -2018 το οποίο αναμένεται να αποτελέσει… «μνημόνιο διαρκείας», καθώς, μεταξύ άλλων, προβλέπει το πάγωμα των κρατικών δαπανών στα επίπεδα του 2013 έως και το 2018, μειώσεις στις συντάξεις και τον δαπανών για την Υγεία και τους ΟΤΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με κανονική διαδικασία και όχι ως κατεπείγον, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί έως την προσεχή Δευτέρα 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει στη συνεδρίαση του Eurogroup το ζήτημα της νέας μείωσης του ελληνικού χρέους.

ΚΚΕ: Ψέματα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα

«Το μεσοπρόθεσμο που φέρνει η κυβέρνηση και παρουσιάζει ως διαπραγματευτικό όπλο για την «ελάφρυνση του χρέους», εφαρμόζει τους κανόνες της «ενισχυμένης οικονομικής εποπτείας» της ΕΕ, τη διαρκή, δηλαδή, επιβολή αντιλαϊκών μέτρων, που ισχύουν για όλα τα κράτη της ΕΕ, είτε υπάγονται σε μνημόνια και μηχανισμούς στήριξης είτε όχι».

Αυτά επισημαίνει σε σχετικό του σχόλιο το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «είναι επομένως ψέματα τόσο οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα, όσο και οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δυνατόν η ΕΕ να γίνει καλύτερη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:48