search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ – Απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης

30.04.2014 06:11
Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ - Απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης - Media

Με 213 «ναι», 16 «όχι» και 8 «παρών», η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία των βουλευτών της ΧΑ Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
 

Με 213 «ναι», 16 «όχι» και 8 «παρών», η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία των βουλευτών της ΧΑ Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
 
Οι τέσσερις ελέγχονται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Εξάλλου, η Ολομέλεια ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να αναβληθεί η εξέταση της άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς το Σώμα, την ίδια μέρα έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας όπου εκδικάζεται υπόθεσή του που αφορά παράνομη χρήση ραδιοσυχνότητας και επισυνάπτει τη σχετική κλήση.

Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «το κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο, διαφορετικά, και άλλα κόμματα, όπως πχ το ΠΑΣΟΚ, με αποδεδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Η παρανομία όμως δεν αφορά τα χιλιάδες μέλη του, εκ των οποίων πολλά από αυτά δεν εμπλέκονται στη διαπλοκή».
 
Ο βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι από τη μελέτη του φακέλου της ΧΑ διαπίστωσε ότι «πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση».

Ποιοι ψήφισαν «όχι» και «παρών»
 
«Όχι» στην άρση ασυλίας ψήφισαν, εκτός από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ουζουνίδης, Μελάς, Δημαράς, Ραχήλ Μακρή και Σταυρούλα Ξουλίδου.

 «Παρών» ψήφισαν εκτός από τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝΕΛ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Γιάννης Κουράκος και Γιώργος Κασαπίδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28