search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:00
MENU CLOSE

Παρατάσεις και φινάλε

01.05.2014 21:00
Ανοίγει «Πόρτα» για θέατρο, μουσική και χόρο... - Media

Επιστροφές… Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο μονόλογος «Είμαι ένας άλλος» (εμπνευσμένος από τη ζωή του Ρεμπό) παίχτηκε στο «Από μηχανής».

Επιστροφές… Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο μονόλογος «Είμαι ένας άλλος» (εμπνευσμένος από τη ζωή του Ρεμπό) παίχτηκε στο «Από μηχανής». Ξανά στη θεατρική σκηνή, αυτήν τη φορά του θεάτρου «Αθηνών», από τις 7 Μαΐου. Λίγο παραδίπλα, στο «Βρετάνια», ανέβηκε αρχικά για δύο παραστάσεις η προσωπική επιτυχία της Κατερίνας Διδασκάλου, ο μονόλογος «Η πόρνη από πάνω». Το γέμισε το πολλών θέσεων «Βρετάνια» ο συγκεκριμένος μονόλογος. Και πήρε δύο παρατάσεις. Στις 4 και 5 Μαΐου οι δύο τελευταίες παραστάσεις.
 
Ο Μπουλκάκοφ, είτε ως συγγραφέας  (στη «Διαβολιάδα») είτε ως βασικός ήρωας θεατρικού (στο «Γράμματα στον Στάλιν» στο Studio Μαυρομιχάλη), έθελξε το θεατρικό κοινό. Η «Διαβολιάδα» της ομάδας Ubuntu στο Bios παίρνει τη δεύτερη παράτασή της και παίζεται μέχρι τις 20 Μαΐου ενώ τα «Γράμματα στον Στάλιν», στην επίσης δεύτερη παράτασή τους, θα «διαβάζονται» έως τις 23 του μήνα…
 
Αν μη τι άλλο, ξεχειλίζουμε από θεατρικά ταλέντα … Τόσο ώστε να στηρίζονται γερά δύο φεστιβάλ. Το Off Off στο Επί Κολωνώ, στην έκτη χρονιά του, φιλοξενεί στο πρόγραμμά του 35 νέες θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους από τις 19 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου. Πιο άμεσα ξεκινά το Bob Theatre Festival στο Bios, που από 5 έως 11 Μαΐου θα φιλοξενήσει παραστάσεις νεανικών ομάδων. Το φεστιβάλ, ωστόσο, περιλαμβάνει και δώδεκα επαναλήψεις νεανικών έργων που έχουν ήδη ανέβει στη θεατρική σκηνή (για όσους δεν έχουν προλάβει να τις δουν), μεταξύ των οποίων «Ο Διχοτομημένος Υποκόμης» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, «Η Αύξηση» της ομάδας 4Frontal, «Μόνον Ωραία» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογιώργη, «Περσινή Αρραβωνιαστικιά» της ομάδας Elephas tiliensis, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, «Τα Λουλούδια στην Κυρία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και «R.I.P. Romaios Ioulieta Panta» των Δημήτρη Κουρούμπαλη, Φρόσω Κορρού, Κατερίνας Λούρα.
 
Στις 2 Μαΐου κλείνει ένας χρόνος από τότε που έφυγε ο Λευτέρης Βογιατζής. Γιατί ο Λευτέρης Βογιατζής είναι από αυτές τις θεατρικές υπάρξεις που όλα όσα τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία από τους γραφιάδες (όλα τα «αναντικατάστατος» και τα «άφησε δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του») ήταν κυριολεκτικά κι όχι απλώς τιμής ένεκεν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57