search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά την τιμωρία της Ελλάδας για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών

30.04.2014 16:38
Η Διεθνής Αμνηστία ζητά την τιμωρία της Ελλάδας για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών - Media

«Μετανάστες – Η Διεθνής Αμνηστία ζητά να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Agence Europe το οποίο αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά των ελληνικών αρχών, τις οποίες κατηγορεί για τη διαδεδομένη πρακτική της επαναπροώθησης,

 
«Μετανάστες – Η Διεθνής Αμνηστία ζητά να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Agence Europe το οποίο αναφέρει ότι σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά των ελληνικών αρχών, τις οποίες κατηγορεί για τη διαδεδομένη πρακτική της επαναπροώθησης, με συνοπτικές διαδικασίες των προσφύγων και των μεταναστών στην Τουρκία. 

Όπως αναφέρεται οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία «καταλήγουν στην παράνομη απέλαση ομάδων ανθρώπων χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες και στερώντας τους τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο. Οι επαναπροωθήσεις απαγορεύονται ρητά σύμφωνα με το ελληνικό, το κοινοτικό και το διεθνές δίκαιο». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28