search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:16
MENU CLOSE

Σολομός με λαχανικά στη λαδόκολλα

02.05.2014 05:51
oldphotossolomos_laxanika1399009895.jpg

Ένα από τα πιο γευστικά και υγιεινά ψάρια –λόγω Ω3-  «κλείνεται» σε πακέτο και σιγοψήνεται με λαχανικά. Μια πεντανόστιμη, αγαπημένη συνταγή.

Ένα από τα πιο γευστικά και υγιεινά ψάρια –λόγω Ω3-  «κλείνεται» σε πακέτο και σιγοψήνεται με λαχανικά. Μια πεντανόστιμη, αγαπημένη συνταγή.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

4 φιλέτα σολομού μικρά, κατεψυγμένα
4 πατάτες μικρές, βρασμένες, κομμένες στη μέση
8-10 καρότα baby
1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαργαρίνη
Χυμό από 1  λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις πατάτες. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις και κόψτε τις πατάτες στη μέση. Πλύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες τους και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.

Αδειάστε τα λαχανικά μαζί με τα καροτάκια baby σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα φιλέτα σολομού. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και ρίξε το στο μπολ καθώς και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρώς, προσέχοντας να μην «τραυματίσετε» τα φιλέτα του σολομού.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Διπλώστε στη μέση 4 λαδόκολλες. Βάλτε σε κάθε λαδόκολα από ένα φιλέτο σολομού και μοιράστε ισόποσα το μείγμα των λαχανικών. Βάλτε από πάνω ½ κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε κάθε φιλέτο και κλείστε τις λαδόκολλες σε πακέτο για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Ψήστε το σολομό με τα λαχανικά στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C στον αέρα για περίπου 20΄. Μεταφέρετε κάθε πακέτο σε ένα πιάτο. Ανοίξτε προσεκτικά τις λαδόκολλες και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15