search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Europa League: Στον τελικό Μπενφίκα και Σεβίλλη

02.05.2014 06:13
Europa League: Πρεμιέρα με φιλοδοξίες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης - Media

Την έκπληξη πραγματοποίησε η Μπενφίκα καθώς ξεπέρασε τον σκόπελο της Γιουβέντους και θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League στο Τορίνο απέναντι στην Σεβίλλη που, σε ένα ματς-θρίλερ, απέκλεισε την Βαλένθια με γκολ του Μ’ Μπια στο τελευταίο λεπτό!

Την έκπληξη πραγματοποίησε η Μπενφίκα καθώς ξεπέρασε τον σκόπελο της Γιουβέντους και θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League στο Τορίνο απέναντι στην Σεβίλλη που, σε ένα ματς-θρίλερ, απέκλεισε την Βαλένθια με γκολ του Μ’ Μπια στο τελευταίο λεπτό!
 
 
Αναλυτικά τα ματς της Πέμπτης:
 

Γιουβέντους-Μπενφίκα 0-0
 
 
Η Μπενφίκα ολοκλήρωσε το έργο που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στη Λισσαβόνα με τη νίκη επί της Γιουβέντους (2-1) στον πρώτο ημιτελικό της σειράς και με τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στο Τορίνο απέναντι στη «βέκια σινιόρα» του Αντόνιο Κόντε προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο γήπεδο του Τορίνο, στις 14 Μαΐου.
 
Οι Λουζιτανοί θα έχουν έτσι την ευκαιρία, απέναντι στη Σεβίλη, να διεκδικήσουν το τρόπαιο που τους είχε στερήσει στον περυσινό τελικό του Άμστερνταμ η Τσέλσι. Ολόκληρος ο αγώνας κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, καθώς ήταν ένα παιχνίδι «κλειστό» στο οποίο οι γηπεδούχοι έψαχναν το ένα και μοναδικό γκολ που ήταν αρκετό για την πρόκριση.
 
Η Γιουβέντους, πάντως, θα μπορούσε να έχει πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη, καθώς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και σε γύρισμα του Ασαμόα και κεφαλιά του Βιντάλ η μπάλα πέρασε πάνω από τον Όμπλακ και πήγαινε προς τα δίχτυα, αλλά ο Λουϊζάο απέκρουσε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.
 
Ίδιο το μοτίβο και στην επανάληψη, με τους Πορτογάλους να κρατούν μάλλον εύκολα το αποτέλεσμα αλλά να μένουν με παίκτη λιγότερο στο 67ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Πέρες με δύο κίτρινες σε επτά λεπτά. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε επεισοδιακά, καθώς στο 88ο λεπτό έγινε σύρραξη στους πάγκους των ομάδων και αποβλήθηκαν ο Βούτσινιτς από τη Γιουβέντους (δεν έπαιζε) και ο Μάρκοβιτς για τη Μπενφίκα, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή.

 
 
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73’ Τζιοβίνκο), Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (79’ Μαρκίζιο), Τέβες, Γιορέντε (78’ Οσβάλντο) 

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν (76’ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς (86’ Σουλεϊμάνι)
 
 
 
Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1
 
Η Σεβίλλη είδε το «χάρο με τα μάτια» της στο «Μεστάγια» απέναντι σε μια Βαλένθια που προσπάθησε για άλλη μία συγκλονιστική ανατροπή, αλλά πέτυχε το γκολ της πρόκρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και θα είναι παρούσα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ παρά το εις βάρος της 1-3, καθώς είχε το υπέρ της 2-0 από την αναμέτρηση στην Ανδαλουσία.
 
Από το 70ό ως το 94ο λεπτό οι «νυχτερίδες» ήταν με τα εισιτήρια στο χέρι για τον τελικό στη «Γιουβέντους Αρένα», καθώς είχαν προηγηθεί με 3-0, αλλά ο Μ’ Μπιά ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1. Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 14΄ με τον Φεγκουλί, ενώ στο 26΄ η κεφαλιά του Ζόνας η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στη συνέχεια στον Μπέτο και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-0.
 
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιεστικοί και στην επανάληψη, επιβραβεύθηκαν δε για την προσπάθειά τους στο 70΄ όταν ο Γάλλος αμυντικός τους Ματιέ έγραψε το 3-0, αλλά μια στιγμή αμυντικής απροσεξίας λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα επέτρεψε στον Μ’ Μπιά να σκοράρει και να δώσει στη Σεβίλλη μια πρόκριση, που με βάση την εμφάνισή της μάλλον δεν δικαιούνταν.
 

 

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (78’ Φουέγο), Κεϊτά, Πιάτι (61’ Καρτάμπια), Ζόνας (85’ Μπαραγκάν), Βάργκας. 

Σεβίλλη: Μπέτο, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο (71’ Μορένο), Ντάνιελ Καρίσο, Παρέχα, Κόκε, Μ’ Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66’ Γκαμέιρο), Ρέγες (79’ Μαρίν). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:53