search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Πως και ποιους προσλαμβάνει η Facebook;

02.05.2014 07:18
Αναβαθμίστηκε η εφαρμογή του Facebook - Media

Για τους λάτρεις της τεχνολογίας αποτελεί όνειρο ζωής το να καταφέρουν να δουλέψουν στη Facebook. Με ποια βάση όμως επιλέγει τους υπαλλήλους της η εταιρεία; Είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει;

 
Για τους λάτρεις της τεχνολογίας αποτελεί όνειρο ζωής το να καταφέρουν να δουλέψουν στη Facebook. Με ποια βάση όμως επιλέγει τους υπαλλήλους της η εταιρεία; Είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει;
 
Σε αυτές τις δύο ερωτήσεις απαντά σε συνέντευξή της η Julie Zhuo, διευθύντρια στη σχεδίαση προϊόντων της εταιρείας, η οποία προσλήφθηκε στη Facebook το 2006, όταν ήταν μόλις 22 ετών.

Το πρώτο βήμα είναι να εντυπωσιάσεις την εταιρεία με μια δουλειά που έχεις ήδη κάνει καθώς όπως αναφέρει η Zhuo «ο καλύτερος τρόπος για να βρεις νέα ταλέντα είναι να δεις δουλειές που θαυμάζεις και να ψάξεις ποιος τις έχει φτιάξει». Η εταιρεία δίνει επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στο ταλέντο και θέτει σε «δεύτερη μοίρα» τον πανεπιστημιακό τίτλο καθώς όπως αποκάλυψε η Zhuo οι σημαντικότεροι υπάλληλοι της εταιρείας είναι αυτοδίδακτοι.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι να καταφέρεις να δείξεις ότι μπορείς να συνεργάζεσαι καλά με άλλους ανθρώπους καθώς η εταιρεία κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ζητάει από τους υποψηφίους να δουλέψουν πάνω σε ένα σύντομο ομαδικό πρότζεκτ για να δουν πώς αντεπεξέρχονται.

Η Zhuo αποκάλυψε επίσης ότι για εκείνη το προσόν-κλειδί για να βρει έναν καλό υποψήφιο είναι η προσοχή που δείχνει πάνω στη δουλειά του γι' αυτό κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τους δείχνει ένα δικό τους πρότζεκτ και τους ρωτάει τι θα έκαναν διαφορετικά αν είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:51