search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Υποχώρηση-σοκ της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα

02.05.2014 16:29
Υποχώρηση-σοκ της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα - Media

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 99η θέση σε σύνολο 180 κρατών ενώ μόνο φέτος υποχώρησε κατά 14 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, οπότε και έπεσε το «μαύρο» της ντροπής στην ΕΡΤ.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 99η θέση σε σύνολο 180 κρατών ενώ μόνο φέτος υποχώρησε κατά 14 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, οπότε και έπεσε το «μαύρο» της ντροπής στην ΕΡΤ.

Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται στην έκθεση της Freedom House, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, εκτός από τη Βουλγαρία, η οποία κατέχει μία θέση πιο κάτω από τη δική μας.

Χαμηλότερα από Κιργιστάν και Ζάμπια

Να σημειωθεί ότι, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από χώρες, όπως Κιργιστάν, Ζάμπια, Νικαράγουα και Σιέρα Λεόνε και υψηλότερα από Ρωσία και Τουρκία.
Την τελευταία πενταετία η χώρα μας υποχώρησε κατά 50 θέσεις (!), γεγονός εξαιρετικά απογοητευτικό αφού μιλάμε για την αρχαιότερη Δημοκρατία στη γη.

Καίριο πλήγμα στα ελληνικά ΜΜΕ 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό και ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι πλέον άνεργοι.

«Οι λίγοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες που ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα έχουν στραφεί τώρα σε πιο κερδοφόρους τομείς, ενώ η κρίση στα ελληνικά media είναι η κατάληξη μιας μακράς πελατειακής σχέσης με τις κρατικές αρχές», αναφέρει η έκθεση.

Γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο η ελευθερία του Τύπου έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας.

Πηγή: matrix24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:39