search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31
MENU CLOSE

Τα παιδία… παίζουν και μαθαίνουν

02.05.2014 21:00
Τα παιδία... παίζουν και μαθαίνουν - Media

Ψυχαγωγία, διασκέδαση και εκπαίδευση γίνονται ένα μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει για μια ακόμα φορά για τους μικρούς μας φίλους το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Ψυχαγωγία, διασκέδαση και εκπαίδευση γίνονται ένα μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει για μια ακόμα φορά για τους μικρούς μας φίλους το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου ιδιαίτερα, παιδιά ηλικίας 3-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να… κάνουν ανασκαφές, να ζυμώσουν ψωμί και να πάρουν μέρος σε μια πλειάδα δραστηριοτήτων που θα δώσουν άλλο νόημα στη ρήση «τα παιδία παίζει»

Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος του μήνα, η γνώση γίνεται παιχνίδι και μια διασκεδαστική διαδικασία που αναμφισβήτητα θα ενθουσιάσει τους λιλιπούτειους φίλους και θα βγάλει όλο τον καλλιτεχνικό και δημιουργικό οίστρο από μέσα τους λαμβάνει χώρα στον «Ελληνικό Κόσμο». Βέβαια δεν είναι όλες οι δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Τα Σάββατα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών, με τη συνοδεία των γονιών τους) ενώ τις Κυριακές τα προγράμματα αφορούν παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού (5-12 ετών). Να σημειωθεί πως τα προγράμματα έχουν διαμορφωθεί από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ωστόσο καμία από τις δύο ηλικιακές ομάδες δε θα μείνει… παραπονεμένη. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στα πέντε Σάββατα που ακολουθούν, θα γνωρίσουν τον κόσμο του ψωμιού (3.5), συμμετέχοντας στη διαδικασία παραγωγής και μαθαίνοντας για τα συστατικά του, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν και τα ζώα του δάσους να διοργανώσουν τη… δική τους Ολυμπιάδα (10.5). Νους υγιής εν σώματι υγιεί, δεν λένε; Επιπλέον, θα κολλήσουν το «μικρόβιο» της ζωγραφικής μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους (17.5). Θα ανακαλύψουν τη ζωγραφική, θα παίξουν με τις μπογιές και θα εκφραστούν όπως εκείνα θέλουν, με μια μικρή βοήθεια από τους γονείς. Προς το τέλος του μήνα (24.5), η μέλισσα Ιμέλια θα τους εισαγάγει στον κόσμο των εργατικών μελισσών και την παραγωγή του μελιού, ενώ θα ανακαλύψουν παράλληλα το πιο παιχνιδιάρικο στοιχείο της φύσης, τον αέρα, μέσα από κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια (31.5)!

Τις Κυριακές αναλαμβάνουν… δράση τα παιδιά ηλικίας 5-12, χωρίς τους γονείς τους. Η αρχαία Ρώμη περιμένει να την ανακαλύψουν μέσω των αγαπημένων ηρώων κόμικς και ορκισμένων εχθρών των Ρωμαίων, Αστερίξ και Οβελίξ (4.5), ενώ σαν άλλοι θαλασσοπόροι θα πορευτούν στα χνάρια του πολυμήχανου Οδυσσέα και θα μάθουν τα πάντα για τις περιπέτειες του μυθικού ήρωα (11.5). Επίσης θα νιώσουν σαν αρχαιολόγοι, δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων (18.5). Την τελευταία Κυριακή του μήνα (25.5) ο «Ελληνικός Κόσμος» θα φωνάξει «βίρα τις άγκυρες» και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «σαλπάρουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου, με την επιμόρφωση πάνω στη ναυτική ζωή της αρχαιότητας, την ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα να μετατρέπονται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» αποδεικνύει μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πως η διδασκαλία και η εκπαίδευση αποτελούν και ευχάριστη ψυχαγωγία, ενώ η γνώση μπορεί να μεταλαμπαδευτεί στα παιδιά με έναν τρόπο ευρηματικό και πρωτότυπο.

INFO: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).
3, 10, 17, 24, 31 Μαΐου, για παιδιά 3-5 ετών. Ώρα έναρξης για όλα 11.00 π.μ. 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας. 4, 11, 18, 25 Μαΐου για παιδιά 5-12 ετών. Ώρες έναρξης 10.30 και 12.30. 8,50 ευρώ το παιδί. Δήλωση συμμετοχής (απαραίτητη) στο 212 254 0600

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31