search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες στο φούρνο

02.05.2014 21:00
oldphotosmosxari_melitzanes1399051837.jpg

Τώρα είναι η εποχή της μελιτζάνας και ο συνδυασμός της με μοσχαράκι είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους.  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στη συνταγή!

Τώρα είναι η εποχή της μελιτζάνας και ο συνδυασμός της με μοσχαράκι είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους.  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες στη συνταγή!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 ΩΡΕΣ
 
Υλικά

 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
4-5 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
2-3 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ.  ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Κόβουμε  το κρέας σε μερίδες  και το βράζουμε με μπόλικο νερό σε χύτρα ταχύτητας για 45 λεπτά περίπου. Αφού βράσει, το βάζουμε σε ταψί  με δυο φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό του.

Κόβουμε κάθετα τις μελιτζάνες στα τρία, αφού πρώτα αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα τους. Κατόπιν, είτε τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά είτε αν έχουμε χρόνο και θέλουμε πιο υγιεινό το φαγητό τις ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα τοποθετούμε και τις μελιτζάνες  μέσα στο ταψί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες, τα αναμιγνύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί. Εάν έχουμε κάνει στο γκριλ  τις μελιτζάνες, προσθέτουμε και 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:00