search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:54
MENU CLOSE

«Ύμνοι» της Die Presse στις Κυκλάδες

02.05.2014 18:00
«Ύμνοι» της Die Presse στις Κυκλάδες - Media

Τουριστικό αφιέρωμα πέντε σελίδων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων – Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο και Μήλο – με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ηφαιστειακοί κόσμοι», παρουσιάζει στο ειδικό ένθετο περιοδικό της για τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στη σημερινή της έκδοση.

 
Τουριστικό αφιέρωμα πέντε σελίδων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων – Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο και Μήλο – με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ηφαιστειακοί κόσμοι», παρουσιάζει στο ειδικό ένθετο περιοδικό της για τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», στη σημερινή της έκδοση.

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από μια σειρά χρήσιμων πληροφοριών και προτάσεων για την πρόσβαση στα τέσσερα νησιά με αεροπλάνο ή πλοίο, για την εκεί διαμονή, τα αξιοθέατα και τη διασκέδαση.

Ο συντάκτης παρουσιάζει στο αφιέρωμα τους σταθμούς ενός ταξιδιού στα τέσσερα κυκλαδίτικα νησιά ξεκινώντας από τη Σαντορίνη και περιγράφοντας την υφαιστειογενή μορφολογία της, τα τυπικά λευκά "κυβοειδή" σπίτια της, τις τουριστικές της τοποθεσίες, τις διάσημες – "κόκκινη" και "μαύρη" – παραλίες της και αναφέροντας πως πριν το μαζικό ερχομό τουριστών στο νησί, κυρίαρχη εικόνα ήταν εκείνη των ανεμόμυλων και των αμπελώνων.

Η εικόνα μπορεί να άλλαξε αλλά εξακολουθεί να παράγεται κρασί και μάλιστα το τυπικό για τη Σαντορίνη είδος "Βινσάντο", ενώ το εκεί ηλιοβασίλεμα, που προσελκύει καθημερινά τις μάζες των τουριστών, είναι από τα ομορφότερα στην Ελλάδα.

Από τη Νάξο περιγράφει, μεταξύ άλλων, την κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσά της, τον Άγιο Προκόπιο που θεωρείται μια από τις ευχάριστες παραλίες της Ελλάδας, την πύλη του ναού του Απόλλωνα και την ιστορία του, την παλιά πόλη, το χωριό των καλλιτεχνών Απείρανθο, τις πολλές και ποικίλες καλλιέργειες, παραπέμποντας σε διηγήσεις και εμπειρίες κατοίκων του νησιού.

Αναφερόμενος στην Πάρο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο επισκέπτης ανακαλύπτει παντού αμμώδεις κολπίσκους, ενώ πόλοι έλξης αποτελούν πέραν της πρωτεύουσας Παροικιά, το χωριό των ψαράδων Νάουσα με τις πολλές ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ, όπως επίσης το χωριό Λεύκες.

Παρουσιάζοντας τη Μήλο, ο συντάκτης του αφιερώματος αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ιστορία της ανακάλυψης το 1820 από χωρικό, του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ στο τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχει αντίγραφό του.

Στο νησί, όπως σημειώνει, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει σήμερα τόσο κατακόμβες των πρώτων χριστιανικών χρόνων όσο και ένα ρωμαϊκό θέατρο, όπως επίσης μοναδικούς σε ομορφιά σχηματισμούς βράχων που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περιηγήσεις στα ορυχεία θείου ή επισκέψεις στις αμέτρητες παραλίες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:53