search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:30
MENU CLOSE

Προσάραξε το «Πρέβελης» σε νησίδα έξω από τη Σαντορίνη

03.05.2014 06:34
Προσάραξε το «Πρέβελης» σε νησίδα έξω από τη Σαντορίνη - Media

Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» με 190 επιβάτες από τη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα.

 
Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» με 190 επιβάτες από τη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο, το οποίο περίπου στις 3:50 τα ξημερώματα προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή, δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του.

Ιδιώτης δύτης προχώρησε σε επιθεώρηση στα ύφαλα του πλοίου για προληπτικούς λόγους.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, μετέφερε 190 επβάτες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά), από τους οποίος ζητήθηκε προληπτικά να φορέσουν σωσίβια και να βγουν στο κατάστρωμα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Παρόλα αυτά το Κέντρο Υγείας και ο Δήμος είχαν τεθεί προληπτικά σε επιφυλακή.

Το «Πρέβελης» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 οχήματα Ι.Χ.,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.

Το πλοίο λίγο μετά τις 7 π.μ. το πρωί του Σαββάτου έδεσε στη Σαντορίνη, όπου και θα εξεταστεί λεπτομερώς από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και μετά θα αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει το δρομολόγιο ή αν θα ταξιδέψουν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

Ως πιθανή αιτία για το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέρεται το μπλακ άουτ στις μηχανές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:30