search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Δύο εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ

03.05.2014 07:33
Δύο εκατομμύρια οχήματα δεν έχουν περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ - Media

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι απώλειες για το Δημόσιο από τα 2 εκατομμύρια οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο σε ΚΤΕΟ. 

Στα 400 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι απώλειες για το Δημόσιο από τα 2 εκατομμύρια οχήματα που δεν έχουν περάσει από έλεγχο σε ΚΤΕΟ. 

Σε περίπτωση που τα οχήματα περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα εισέπραττε ετησίως 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. 

Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. κάνουν περικοπές όχι μόνο στη συντήρηση του αυτοκινήτου, αλλά και στην ασφάλισή του, καθώς στους δρόμους κυκλοφορούν ανασφάλιστα 800.000 οχήματα, εκ των οποίων οι 250.000 είναι Ι.Χ. Σήμα τελών κυκλοφορίας έχουν προμηθευτεί για το 2014 5,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων, έναντι 6 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. 

Εκτός από τα Ι.Χ. ανέλεγκτες παραμένουν και περίπου 1 εκατ. μοτοσυκλέτες, οι οποίες πλέον υποχρεούνται να περνάνε ΚΤΕΟ. Ακόμα μια μάστιγα που πλήττει την εν λόγω αγορά είναι τα πλαστά πιστοποιητικά ΚΤΕΟ, τα οποία, είτε δίδονται έναντι χαμηλότερης τιμής, είτε εκδίδονται για λογαριασμό του ιδιοκτήτη εν αγνοία του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10