search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48
MENU CLOSE

Προθεσμία έλαβαν από τις ανακρίτριες οι βουλευτές της ΧΑ

05.05.2014 06:08
Προθεσμία έλαβαν από τις ανακρίτριες οι βουλευτές της ΧΑ - Media

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έλαβαν από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων η ασυλία ήρθη την 1η Απριλίου.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έλαβαν από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων η ασυλία ήρθη την 1η Απριλίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση και Μιχάλη Αρβανίτη. Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου, ο Κούζηλος στις 10 Ιουνίου και ο Κουκούτσης στις 6 του ίδιου μήνα. 
 
Σε λίγη ώρα αναμένεται να λάβει προθεσμία και ο τέταρτος των κληθέντων για σήμερα βουλευτών Μιχάλης Αρβανίτης.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά την είσοδο των βουλευτών υπήρχαν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές, ενώ ένας από αυτούς είπε απευθυνόμενος προς τη γυναίκα του Νίκου Μιχαλολιάκου "Ελένη κουράγιο".


 
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας και των βουλευτών Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
 
Απομένει η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί του αιτήματος για άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή.
 
Ο κ. Αλεξόπουλος είχε ζητήσει στις 30 Απριλίου να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση η απόφαση, επειδή την ημέρα εκείνη έπρεπε να παραστεί ως κατηγορούμενος σε δίκη στη Λάρισα για παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

Αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός
 
Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής υπέβαλε ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός η άρση της ασυλίας του οποίου έχει ζητηθεί εκ νέου από τη δικαιοσύνη.
 
Στην αίτησή του υποστηρίζει ότι οι ανακρίτριες με δόλο και ψευδώς επιχείρησαν να αλλάξουν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του. Όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Λαγός με αυτό τον τρόπο καταλύεται κάθε αίσθημα δικαίου και προσβάλλονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η διαδικασία των απολογιών των τεσσάρων νέων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να παρακωλυθεί, παρά την επιδίωξη των χρυσαυγιτών, αφού υπάρχει και τρίτη εφέτης ανακρίτρια, η κ. Σιμιτζή, για αυτή την υπόθεση.  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48