search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης η εκλογική επιχορήγηση (Video)

05.05.2014 06:47
Θεοδωράκης: «Θέλουμε να κυβερνήσουμε» - Media

Να μην πάρουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα, κάλεσε τα κόμματα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Να μην πάρουν τα 7 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα, κάλεσε τα κόμματα ο Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως αυτά τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών.
 
«Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά. 9.980 ευρώ θα κοστίσουν σε εμάς τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές, ένας πολιτικός αρχηγός άκουσα ότι είπε πως το κόμμα του θα πληρώσει 240.000 ευρώ, φαίνεται ότι υπάρχει διαφορετική αίσθηση του χρήματος», πρόσθεσε.
 
«Ατιμωτικό που δεν βρέθηκαν 5 με 10 άνθρωποι να φύγουν από την πολιτική σκηνή, εκτός όσων δεν ψηφίστηκαν ή μπήκαν στη φυλακή», είπε ακόμη.
 
Αναφερόμενος στο Δημόσιο, υποστήριξε, ότι πρέπει να υπάρχει σύστημα αυστηρής αξιολόγησης, και δεν χρειάζεται η περαιτέρω συρρίκνωσή του, εξηγώντας ότι το "Ποτάμι" δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».
 
Ακόμη, είπε πως το δημόσιο χρέος πρέπει να ρυθμιστεί αλλά είναι στρατηγικό θέμα, πότε θα γίνει η ρύθμιση αυτή. Πρόσθεσε όμως ότι «το πρόβλημα είναι λίγο βαθύτερο από το χρέος, αν υποτεθεί ότι οι Γερμανοί μας χαρίσουν το χρέος πιστεύει κανείς ότι με τις ίδιες δομές μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα χρέους;», διερωτήθηκε.
 
«Η χώρα δεν σώζεται κάνοντας το χατίρι των ξένων ούτε με επαναστατικές αερολογίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Ποταμιού.

 
«Με ένα 3% με 5% πας σπίτι σου»
 
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ποταμιού ήταν δική του, και μέχρι και τις εκλογές τις αποφάσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου τις παίρνει ο ίδιος.
 
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε μια συγκεκριμένη μάχη, όχι να μπούμε σε μαραθώνιες συζητήσεις για το ένα πρόσωπο η το άλλο, συζητάμε μαζί. Το ψηφοδέλτιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των βασικών μου συνεργατών, και οι υποψήφιοι είναι πολίτες που δεν δέχονται εντολές από έναν. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγάλουμε και τα τυπικά όργανα, αλλά δεν θα είμαστε γραφειοκρατικό κόμμα με ατέρμονες συζητήσεις που τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός την τελευταία στιγμή. Εάν αυτή η προσπάθεια δεν τιμηθεί από τον κόσμο, εάν το Ποτάμι δεν πάει καλά, τότε με ένα 3% με 5% πας σπίτι σου, το είπα και το επαναλαμβάνω», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50