search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα της Coca-Cola

06.05.2014 10:59
Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα της Coca-Cola - Media

Να αφαιρέσει επικίνδυνα συστατικά από τη Fanta και το Powerade αναγκάζεται η Coca Cola, μετά από διαδικτυακή απαίτηση.

Να αφαιρέσει επικίνδυνα συστατικά από τη Fanta και το Powerade αναγκάζεται η Coca Cola, μετά από διαδικτυακή απαίτηση.
 
Όπως αναφέρει το BBC, η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο πρόκειται να αφαιρέσει το αμφιλεγόμενο συστατικό BVO,  στοιχείο του οποίου έχει εντοπιστεί και σε… επιβραδυντικά φλόγας.
 
Σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί πέρσι και η Pepsi.
 
Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Coca-Cola, Τζος Γκολντ, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για θέμα ασφάλειας και ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας στις χώρες όπου πωλούνται.
 
Σύμφωνα με ιατρικούς ερευνητές της Κλινικής Mayo, η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν το βρωμιούχο BVO, έχει συνδεθεί με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
 
Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απέσυρε το 1970 (!) το BVO από τον κατάλογο των προϊόντων που θεωρούνται ασφαλή, ενώ και στην Ιαπωνία και την ΕΕ δεν επιτρέπεται η χρήση του ως προσθετικό σε τρόφιμα.
 
Η εκστρατεία κατά της χρήσης BVO ξεκίνησε από την Σάρα Κάβανο, μία έφηβη από το Μισισιπή, που έθεσε το ερώτημα γιατί να χρησιμοποιείται το συστατικό αυτό σε ποτά που απευθύνονται σε υγιείς αθλητές.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει για την αφαίρεσή του στο petition που έφτιαξε, στο change.org.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35