search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58
MENU CLOSE

«Ασφάλεια, εξωστρέφεια, αισθητική», το τρίπτυχο Σπηλιωτόπουλου

06.05.2014 11:21
«Ασφάλεια, εξωστρέφεια, αισθητική», το τρίπτυχο Σπηλιωτόπουλου - Media

«Ασφάλεια, Εξωστρέφεια, Αισθητική» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων, με τις οποίες κατεβαίνει στην εκλογική μάχη για τον δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Σπηλιωτόπουλος, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς».

«Ασφάλεια, Εξωστρέφεια, Αισθητική» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων, με τις οποίες κατεβαίνει στην εκλογική μάχη για τον δήμο Αθηναίων ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Σπηλιωτόπουλος, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς». Όπως είπε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, πρόκειται για ένα «συμβόλαιο διάδρασης» με τους Αθηναίους πολίτες «για την αναγέννηση της Αθήνας».
 
Σημείωσε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για να μη νιώθουν οι δημότες «ξένοι στη γειτονιά τους» και «ξένοι στο σπίτι τους», για να «μην απαξιώνεται η περιουσία και η εργασία τους». Στο πλαίσιο της πολιτικής του στο θέμα αυτό, εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα δημιουργήσει ειδική Αντιδημαρχία Ασφάλειας, Ειδική Ομάδα, ένστολη στα πρότυπα της ΔΙ.ΑΣ. για την αστυνόμευση της Αθήνας και θα επαναφέρει σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον θεσμό του «αστυνομικού της γειτονιάς».
 
Στο πλαίσιο πάντα της κύριας προτεραιότητας που αποτελεί η ασφάλεια, δεσμεύθηκε για πλήρη φωταγώγηση κάθε δρόμου και γειτονιάς, για δημιουργία «έξυπνου συστήματος» διαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα «χτυπήσει το παρεμπόριο στη ρίζα του».
 
Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της ανεργίας, αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη στήριξη των επαγγελματιών και την αναβάθμιση των εμπορικών στοιχείων της Αθήνας. Η εξωστρέφεια θα υπηρετηθεί με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και μετατροπής της πόλης σε τουριστικό προορισμό, 12 μήνες τον χρόνο.
 
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, προτείνει τέσσερεις δράσεις: Ίδρυση Κέντρου Υποδοχής Επιχειρηματιών και Επενδυτών «Invest in Athens», υπογραφή συμφώνου αναπτυξιακής σύμπραξης δήμου και Επιμελητηρίου, σύσταση Γραφείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας για νέους αγοραστές, συμμετοχή του δήμου Αθηναίων στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Mission for Growth 2014.
 
Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα, προτείνει δημιουργία του πρώτου Διαδικτυακού Παρατηρητηρίου Επαγγελματιών, Υπηρεσιών και Τιμών στην Αθήνα, σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και αναβάθμιση των Δημοτικών Αγορών. Ειδικά για τη Βαρβάκειο Αγορά, προτείνει ανάδειξή της σε πόλο τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος και για τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης προτείνει μετατροπή της σε εκθεσιακό κέντρο παραδοσιακών προϊόντων και σκευασμάτων στον τομέα των τροφίμων.
 
Σε ό,τι αφορά τους νέους, προτείνει δημιουργία Ηλεκτρονικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και Γραφείου Απασχόλησης σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, δημιουργία Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων, δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (youthhub)και απαλλαγή από δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που ιδρύονται από νέους έως 29 ετών.
 
Το «rebranding» -όπως είπε- της πόλης αποτελεί την τρίτη βασική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενθαρρυνθεί η ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τόπου για «city breaks», η δημιουργία ειδικού προγράμματος φιλοξενίας νέων (youth hostel) και η δημιουργία εκπτωτικής κάρτας «saving money in Athens card». Στο ίδιο πλαίσιο, απαραίτητη είναι η ανάδειξη ενός άλλου σημαντικού πυλώνα που αποτελεί ο Πολιτισμός. Αυτό θα γίνει με ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου του Κέντρου, ανάδειξη και αναβάθμιση του πολιτισμικού δακτυλίου γύρω από την Ακρόπολη, μετατροπή της Ακαδημίας Πλάτωνος σε Πολιτιστικό Κέντρο και χώρο ορκωμοσίας φοιτητών από όλο τον κόσμο, διεύρυνση του Ιστορικού Κέντρου μέχρι το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό, ενοποίηση της περιοχής του Βυζαντινού Μουσείου σε ενιαίο πολιτιστικό χώρο, μετατροπή της οδού Πειραιώς σε λεωφόρο Τέχνης και Πολιτισμού, δημιουργία Ανοιχτών Φεστιβάλ στα πρότυπα του «More London Festival», δημιουργία του «Σπιτιού του Βιβλίου» και της «Οδού των Βιβλίων», προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Αθήνα.
 
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη καθαρισμού του Ιστορικού Κέντρου και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, στην ενοποίηση χώρων με πράσινες διαδρομές, σε ενιαίο πολεοδομικό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό (δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, διαπλάτυνση πεζοδρομίων). Ανακοίνωσε τον σχεδιασμό νέας τεχνικής και αρχιτεκτονικής μελέτης για την πλατεία Ομονοίας, αλλά και την «ανακατάληψη της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα». Δεσμεύθηκε σε υποχρεωτική συντήρηση προσόψεων των νεοκλασικών κτιρίων, σε πρόγραμμα διευκολύνσεων για τη συντήρηση των παλαιών κτιρίων, σε ζωγραφικές παρεμβάσεις στις τυφλές όψεις ακάλυπτων μεσότοιχων.
 
Σε ό,τι αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη, δεσμεύθηκε σε βελτίωση των δομών φιλοξενίας αστέγων, σε Κοινωνικό Παντοπωλείο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε περισσότερες και αναβαθμισμένες Λέσχες Φιλίας. Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου Πανεπιστημίου του Δημότη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58