search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Λόγω υπερβολικού φορτίου η βύθιση του πλοίου στην Κορέα

06.05.2014 15:26
Λόγω υπερβολικού φορτίου η βύθιση του πλοίου στην Κορέα - Media

Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας.

 
Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό Sewol μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων, την 16η Απριλίου, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ έπλεε από το λιμάνι της πόλης Ιντσόν στο νησί Τζετζού, ένα τουριστικό θέρετρο της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Γιονάπ, επικαλούμενο την ομάδα έρευνας για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας, κατά τον απόπλου το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα 241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013. Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (2,8 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα πως υποψιάζονταν πως το υπερβολικό βάρος, οι αλλαγές που είχαν γίνει στο εσωτερικούς χώρους του πλοίου καθώς και ο καταμερισμός του φορτίου μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο ναυτικό δυστύχημα. Πιθανότατα το φορτίο μετατοπίστηκε όταν το πλοίο έκανε μια απότομη στροφή πριν πάρει κλίση αρχίσει να βάζει νερά, σύμφωνα με την ομάδας έρευνας.

Σε αυτή τη ναυτική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους —επισήμως— 263 άνθρωποι κυρίως μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκδρομή, με βάση τον απολογισμό των αρχών μέχρι στιγμής, όμως άλλοι 39 επιβάτες του πλοίου εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της τραγωδίας είναι ένας δύτης ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθεια του να βοηθήσει ώστε να ανασυρθούν πτώματα από το βυθισμένο σκάφος, αφού έχασε τις αισθήσεις του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18