12/12/2018 17:49:19

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Η Γιορτή των Βιβλίων και η απουσία των «ξένων δυνάμεων»…
 
Μουσική πρωτοβουλία αλληλεγγύης
 
Μια έκθεση, μια ιστορία
Τα τρένα της μνήμης
Η πέμπτη ατομική έκθεση του Φραγκίσκου Δουκάκη, «Το τοπίο της ΣΕΚ – Σιδηροδρόμοι Ελληνικού Κράτους» μας ταξιδεύει στο παρελθόν μέσα σε μια ονειρική ατμόσφαιρα.
 
Συνέντευξη:
Στράτος Τζώρτζογλου: «Το “sex symbol” μού φέρνει αναγούλα».
 
Θέατρο:
Μύρισε «Κέικ» στο Εθνικό Θέατρο…
Όσο απλά είναι τα υλικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα σπιτικό κέικ είναι και τα υλικά που ανακατεύει ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης για το δικό του, θεατρικό, «Κέικ» που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Το επιβεβαιώνουν και όσα λένε στο «Ποντίκι Art» οι συντελεστές του έργου.
 
H Φένια Αποστόλου σκηνοθετεί Στρίντμπεργκ
«Ο χορός έχει υποστεί βαρύ πλήγμα»
Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ γράφει τον Πελεκάνο το 1907. Σκληρό έργο, με αλληλουχία αντιδράσεων, που παρουσιάστηκε στο «Beton» και στο «Από Μηχανής» και επαναλαμβάνεται ύστερα από απαίτηση του κοινού για να μας δείξει ότι στη νυχτερινή Αθήνα, εκτός του «εύκολο» και το εμπορικό έχει θέση και το δράμα, ο φόβος και ο θάνατος.
 
Δημήτρης Γαλάνης: O φίλος του Ματίς
Ο Έλληνας που αγαπούσαν στο Παρίσι
Ο διάσημος χαράκτης και ζωγράφος τιμάται στο Μέγαρο Εϋνάρδου, με μια έκθεση που αποτελεί το καταστάλαγμα μεγάλης έρευνας που έγινε σε Αθήνα και Παρίσι
 
Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι
Φέτος η συναυλιακή ατζέντα έχει ενδιαφέρον και ποικιλία. Κανείς δεν θα μείνει ανικανοποίητος, ή έστω πολλοί θα ικανοποιηθούν. Από τη Lady Gaga και τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τον Μάνου Τσάο και τους James, πολλοί ξένοι καλλιτέχνες θα μας επισκεφτούν…
 
Επόμενη Στάση: «Νέος Κόσμος»
Σοφία Πιστοφίδου: Μια εικονογράφος με … παράλογα γούστα 
 
Φύτεψαν … σπόρους μέσα στο Μουσείο
Οι Καρδιτσιώτες έβαλαν το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων στην 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.
 
Βιβλίο: Από το Μάη του ’68 στο σήμερα
Η κληρονομιά του Μάη σήμερα. Ιστορίες του χθες στη «Μηχανή του Χρόνου» και πολιτικές σκέψεις για το σήμερα. Τρία βιβλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Σε 200 λέξεις: Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης παρουσιάζει το βιβλίο του «Το μίσος», εκδ. Διόπτρα.
 
Πλανήτης Γη:
«Ο Πικάσο άστεγος», «Η μοναρχία ως κωμωδία», «Η επιστροφή των Τζεντάι».
 
Πρόσωπα: Btoy, Χρόνης Πεχλιβανίδης, Βασίλης Φωτόπουλος, Δημήτρης Παπαϊωάννου.
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Βόλτα με τον Μολιέρο», «Wild duck», «Βαλς με την Μόνικα». Προβάλλονται ακόμη: «Ανυπόφοροι γείτονες». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.