search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:56
MENU CLOSE

Τσίπρας: Τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας

07.05.2014 18:39
Τσίπρας: Τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας - Media

Διμέτωπη επίθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Διμέτωπη επίθεση με σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει τη δημοκρατία» και του αντιπροέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι «περιφέρει τον τρόμο του», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα.

Απαντώντας στην επίκριση του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «αυτό το έλεγε όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ο ίδιος αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια», αλλά στη συνέχεια, «αναγκάστηκε να δηλώσει αμαρτωλός μπροστά στην κ. Μέρκελ στο Βερολίνο».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας , απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό, τον κ. Φούχτελ και την Τρόικα δήλωσε ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο».

Αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι ο  κύριος Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση. 
«Έχει δίκιο να φοβάται εάν δεν τον ψηφίσουν, γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει.   Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως.   Και ο κύριος Μπαλτάκος».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο κομπάρσο «ακόμα και στην κατάπτωση», χαρακτηρίζοντας ωστόσο τον πρωθυπουργό ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή.

«Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.  Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου.  Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων» υποστήριξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση «που αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα. Μια κυβέρνηση που διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν. Μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15