search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:47
MENU CLOSE

Πως είναι να δουλεύεις σε «ροζ» τηλέφωνα; (Photos)

09.05.2014 05:59
Πως είναι να δουλεύεις σε «ροζ» τηλέφωνα; (Photos) - Media

Για την καθημερινότητα των γυναικών που εργάζονται σε «ροζ» τηλέφωνα, μιλούν στην εφημερίδα Huffington Post δύο φοιτήτριες που εργάζονται σε μία από τις μεγαλύτερες «βιομηχανίες» του πλανήτη.

 
Για την καθημερινότητα των γυναικών που εργάζονται σε «ροζ» τηλέφωνα, μιλούν στην εφημερίδα Huffington Post δύο φοιτήτριες που εργάζονται σε μία από τις μεγαλύτερες «βιομηχανίες» του πλανήτη.

Η Belle Knox είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Duke και ευελπιστεί να γίνει δικηγόρος. Στα 18 της, αποφάσισε να μπει στα χωράφια του αισθησιακού κινηματογράφου και παράλληλα να εργαστεί σε ροζ γραμμές για να μαζέψει χρήματα και να ολοκληρώσει τις σπουδές της, ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως «φεμινίστρια θετική στο σεξ».

Η νεαρή φοιτήτρια – πορνοστάρ ειδικεύεται στα δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνιολογία, παλεύει όπως λέει να αλλάξει την καταπίεση που δέχονται οι γυναίκες από την ανδροκρατούμενη κοινωνία στο θέμα του σεξ και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να γυρίζει αισθησιακές ταινίες ακόμα κι όταν αποφοιτήσει από τη νομική.

 «Το κόστος στο Duke University είναι 60.000 δολάρια τον χρόνο. Δεν μπόρεσα να πάρω κάποια υποτροφία ή δάνειο και έτσι αποφάσισα να κάνω αυτή τη δουλειά γιατί μου εξασφάλιζε γρήγορα κέρδη για να υλοποιήσω τους στόχους μου», δηλώνει. 

Από την πλευρά της η 22χρονη φοιτήτρια Μarie αναφέρει στην ίδια εφημερίδα ότι «όπως σε κάθε δουλειά, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, οι καλές και οι κακές στιγμές» διευκρινίζοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να εργαστείς όταν είσαι κουρασμένος ή όταν έχεις κακή διάθεση και παράλληλα πρέπει να λες "πονηρά" λόγια σε εκείνον που περιμένει να σε ακούσει».
 
Στο γραφείο που εργάζεται απασχολούνται συνολικά 121 κορίτσια. «Οι περισσότερες το κάνουν για τα λεφτά, όπως εγώ, αλλά υπάρχουν και άλλες που το κάνουν απλά επειδή το απολαμβάνουν» αναφέρει η Marie και προσθέτει πως όταν κάνει αυτή τη δουλειά, κάνει και άλλα πράγματα ταυτόχρονα. «Κάνω chat με τις φίλες μου, βάφω τα νύχια μου ή στέλνω mail και διαβάζω ειδήσεις. Το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς για να μη γελάσεις από αυτά που ακούς μερικές φορές. Ξέρεις τι; Οι περισσότεροι άντρες από αυτούς που μας τηλεφωνούν, δεν έχω ιδέα από γυναίκες, δεν ξέρουν τι θα πει να φλερτάρεις μια γυναίκα», καταλήγει.

Η Marie ισχυρίζεται ότι η δουλειά της δεν έχει καμία σχέση με την εκπόρνευση ή με ταινίες αισθησιακού περιεχομένου καθώς, όπως αναφέρει, δεν θα έμπλεκε ποτέ με το πορνό διότι δεν είναι τόσο απελπισμένη για χρήματα.
 
«Το καλό με αυτή τη δουλειά είναι ότι στο τέλος της μέρας τα αφήνεις όλα πίσω. Κανείς δεν ξέρει ότι κάνεις αυτή τη δουλειά αν δεν το πεις. Ωστόσο, δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό που κάνω, και από την άλλη. η σεξουαλική σου ζωή είναι κάτι εντελώς ιδιωτικό και δεν αφορά κανέναν. Δεν σχετίζεται με την καθημερινή σου ζωή, έξω από όλο αυτό. Δεν θα μπορούσα φυσικά να με αναγνωρίζουν οι άντρες στον δρόμο σαν εκείνη με την οποία μιλούσαν χθες βράδυ στο τηλέφωνο ή αν έπαιζα σε κάποια ταινία για ενηλίκους. Όχι, αυτό δεν θα το έκανα» προσθέτει η 22χρονη φοιτήτρια.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η δουλειά σε «ροζ» τηλέφωνα δεν είναι για όλους καθώς οι περισσότεροι "phone sex operators" αντέχουν μόνο για τρεις μήνες και τα παρατάνε. «Προσωπικά μπορώ να αποσυνδέσω τον εαυτό μου από το τι γίνεται όταν μιλάω στο τηλέφωνο και όταν ασχολούμαι με τις καθημερινές δραστηριότητες μου, δεν με επηρεάζει. Το βλέπω καθαρά σαν επάγγελμα. Δεν αισθάνομαι ευάλωτη όταν ασκώ αυτή τη δουλειά, το αντίθετο θα έλεγα. Είσαι απλά ένα όχημα ηδονής για έναν άγνωστο, προσωπικά δεν συμμετέχω επί της ουσίας σε αυτό. Του δίνεις αυτό που θέλει» καταλήγει η 22χρονη φοιτήτρια.

Αν πάντως αναρωτιέστε για τις απολαβές των κοριτσιών, στην Αμερική μια σχετική κλήση κοστίζει 20 δολάρια τα 10 λεπτά, ενώ ένας εργαζόμενος βγάζει το ίδιο ποσό μέσα σε μία ώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:46