search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Μέχρι τα 70 θα εργάζονται οι Βρετανοί για να πάρουν σύνταξη

24.06.2010 14:16
Μέχρι τα 70 θα εργάζονται οι Βρετανοί για να πάρουν σύνταξη - Media

Η Μεγάλη Βρετανία επιστρέφει στα χρόνια του…Μεσαίωνα, μιας και σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις που μελετά η αγγλική κυβέρνηση, οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 70 (!).

Η Μεγάλη Βρετανία επιστρέφει στα χρόνια του…Μεσαίωνα, μιας και σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις που μελετά η αγγλική κυβέρνηση, οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να εργάζονται μέχρι τα 70 (!).

Ο υπουργός Εργασίας, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, ανακοίνωσε ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους άνδρες στα 66 έτη (από τα 65 που ισχύει σήμερα) θα γίνει το 2016, αντί για το 2024 που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Επίσης η κυβέρνηση θα προωθήσει τη μετέπειτα σταδιακή αύξηση έως τα 70 χρόνια ή ακόμα περισσότερο και την εξίσωση ανδρών και γυναικών σε αυτό το επίπεδο, την ώρα που οι γυναίκες στη Βρετανία συνταξιοδοτούνται στα 60.

«Επιστροφή στις ημέρες του Ντίκενς» ήταν το σχόλιο που έκανε ο ηγέτης ενός εκ των ισχυρότερων συνδικάτων για τα σχέδια, ενώ οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων και εργαζομένων τόνισαν ότι οι αλλαγές πλήττουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Συντηρητικών – Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχει ανακοινώσει εξάλλου ότι η ετήσια αύξηση της πλήρους κρατικής σύνταξης, που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 119 ευρώ την εβδομάδα (97.65 στερλίνες) θα διαμορφώνεται ανάλογα με το μέσο εισόδημα, τις τιμές ή ποσοστό 2,5%, όποια τιμή είναι μεγαλύτερη.

Ας ελπίσουμε να μην τα ακούσει αυτά ο Λοβέρδος και του μπουν και άλλες ιδέες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13