search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40
MENU CLOSE

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα το α’ τετράμηνο του 2014

09.05.2014 07:23
Αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα το α\

Η κρίση στη Συρία και η κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα σε πρώτη φάση, είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού μεταναστών στο έδαφός της.

 
Η κρίση στη Συρία και η κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα σε πρώτη φάση, είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού μεταναστών στο έδαφός της και κάποιοι μετακινήθηκαν προς τα παράλια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μετανάστες, περιμένοντας την ημέρα που θα μπορέσουν να μπουν σε ένα πλοίο με προορισμό την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
 
Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα φαίνεται και από στοιχεία του λιμενικού σώματος, καθώς το πρώτο 4μηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 142% οι συλλήψεις μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Πέρυσι, οι συλλήψεις από Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. είχαν φτάσει περίπου τις 1.800 ενώ φέτος έφτασαν τις 4.363.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές ενισχύονται με μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των συλλήψεων προκύπτει πως η αύξηση των χρημάτων είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Την περίοδο 2007 – 2013, η Τουρκία έλαβε από ευρωπαϊκά κονδύλια ένα ποσό της τάξης του μισού δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις δομές ελέγχου της παράνομης διακίνησης μεταναστών. 

Η ανάγκη όμως των ανθρώπων να γλυτώσουν από την αιματηρό εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία, αλλά και από την σκληρή εκμετάλλευση και τα καταπιεστικά καθεστώτα πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, που πολλές φορές συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις της Δύσης (όπως η Σαουδική Αραβία), αποδεικνύονται ισχυρότερα από τα όποια κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40