search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:40
MENU CLOSE

Ο Πικάσο άστεγος

09.05.2014 21:00
Ο Πικάσο άστεγος - Media

«Η γαλλική κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και τον πατέρα μου και εμένα» κατήγγειλε ο γιος του Πάμπλο Πικάσο και της Φρανσουάζ Ζιλό.

«Η γαλλική κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και τον πατέρα μου και εμένα» κατήγγειλε ο γιος του Πάμπλο Πικάσο και της Φρανσουάζ Ζιλό. «Έχει στα χέρια της έναν μοναδικό θησαυρό, τη μεγαλύτερη συλλογή έργων Πικάσο, και αδιαφορεί για αυτήν».

Αιτία για τη δήλωση αυτήν η αναβολή των εγκαινίων του ανακαινισμένου Μουσείου Πικάσο στο κέντρο του Παρισιού. Το μουσείο, που άνοιξε το 1985, έκλεισε το 2009 για να ανακαινισθεί και επρόκειτο να ανοίξει φέτος τον Ιούνιο. Πρόσφατα όμως, ανακοινώθηκε πως μάλλον τα καινούργια του εγκαίνια θα γίνουν τέλος Ιουλίου ή, πιθανότερα, τον Σεπτέμβριο. «Τα έργα δεν έχουν τελειώσει, πρέπει να βρεθούν και 40 περίπου φύλακες για να προστατεύουν τα πολύτιμα εκθέματά του, και με τις σημερινές συνθήκες κάτι τέτοιο δεν είναι απλό» ήταν η επίσημη δικαιολογία. «Φοβάμαι πως δεν θα ανοίξει ποτέ» ήταν η αντίδραση του γιου του μεγάλου ζωγράφου στην είδηση αυτή.

Φήμες λένε πως υπήρξε μια σκέψη να μεταφερθούν τα έργα του Ισπανού ζωγράφου στο Μπομπούρ, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους όρους του κληροδοτήματος Πικάσο στο γαλλικό κράτος. Άλλες φήμες λένε πως το πρόβλημα είναι η διευθύντρια του μουσείου. «Αν δεν αρέσει η διευθύντρια στην υπουργό, εμένα δεν μου αρέσει η υπουργός» δήλωσε ο Κλοντ Πικάσο, συμπληρώνοντας «το μουσείο πρέπει να ανοίξει γρήγορα, με τη σημερινή του διεύθυνση, αλλιώς ενδεχομένως κάποιοι που ήθελαν να προσφέρουν σε αυτό μερικά έργα ακόμα, να αλλάξουν γνώμη». Πρώτος από όλους ο ίδιος, ο οποίος είχε πει πως θα δωρίσει στο ανακαινισμένο μουσείο μερικά ακόμα σχέδια του διάσημου μπαμπά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:39