search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Ο Γιάννης Σγουρός μαδά τις… μαργαρίτες

10.05.2014 21:00
oldphotos1111399628857.jpg

Φυλλορροεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός λίγες μόνο ημέρες πριν από τις 18 Μαΐου και τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα γεγονότα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο Σγουρού μιλούν… από μόνα τους.

Φυλλορροεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός λίγες μόνο ημέρες πριν από τις 18 Μαΐου και τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα γεγονότα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο Σγουρού μιλούν… από μόνα τους.

Γεγονός πρώτο: Ενώ ο ίδιος προβάλλει σε όλους τους τόνους το επιτυχημένο έργο του στα τριάμισι χρόνια της θητείας του στην περιφέρεια, οι 5 από τους 8 αντιπεριφερειάρχες του δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι…

Γεγονός δεύτερο: Αυτές οι απουσίες δεν είναι συγκυριακές, αλλά αποτελούν έκφραση του πώς πραγματικά λειτουργεί το «σύστημα Σγουρού». Μακριά από συλλογικότητα, για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την πάση θυσία επανεκλογή του.

Γεγονός τρίτο: Παρ’ ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα το κάνουν… γαργάρα, τις τελευταίες ημέρες οι δύο από τους πέντε που δεν ξανακατεβαίνουν με τον Σγουρό έστρεψαν ευθέως τα πυρά τους εναντίον του με αποκαλυπτική κριτική.

Συγκεκριμένα: Το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαΐου ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Κώστας Μανιάτης (πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ) ενημέρωνε, με δημόσια δήλωσή του, ότι δεν θα είναι υποψήφιος, μη παραλείποντας να τα… ρίξει στον Σγουρό. Και τι δεν του λέει: Ότι λειτουργεί επιλεκτικά και πελατειακά, ότι δεν κάνει σχεδιασμό των έργων, ότι συμφώνησε στην αποδυνάμωση της Τ.Α. μέσω του συμφώνου συνεργασίας με την τρόικα, ότι ακολουθώντας την τροϊκανή λογική επιδιώκει υπερσυγκεντρωτισμό, κατάργηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού, ότι δεν κάνει σχεδιασμό των έργων, ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να επανεκλεγεί…

Αλλά το καλύτερο το αφήνει για το τέλος. Ότι δηλαδή το ψηφοδέλτιο που έκανε, αυτό το δήθεν σούπερ «αυτοδιοικητικό», είναι στην πραγματικότητα… καρα-Ν.Δ., με αντιπεριφερειάρχες δηλωμένους Ν.Δ. «Αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής» σημειώνει ο Μανιάτης, «καρφώνοντας» όλη την επιχειρηματολογία περί «ανεξάρτητου», «αυτοδιοικητικού» κ.λπ. περιφερειάρχη. Και κάτι ξέρει…

Του αντιπεριφερειάρχη Μανιάτη, που κάρφωσε το πώς λειτούργησε ως περιφερειάρχης ο Σγουρός, αυτός που διεκδικεί το πεντιγκρί του απόλυτου αυτοδιοικητικού, και καλά μακριά από τα κόμματα, είχε προηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου. Προερχόμενος και αυτός, όπως και ο Μανιάτης, από το ΠΑΣΟΚ, με δημόσια δήλωσή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος, όπλισε και πυροβόλησε επαναληπτικά τον Σγουρό.

Τι για συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας του είπε, τι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τι για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής, τι για συνεργασία με την τρόικα, τι για ενδοπεριφερειακές ανισότητες, με θύμα και τον Πειραιά… Αλλά το πιο ενδεικτικό είναι ότι ο Σγουρός και στις δύο περιπτώσεις, με τις βαριές κατηγορίες Μανιάτη και Χρήστου, δεν έβγαλε άχνα. Ούτε μια λέξη. Έτσι, για τα προσχήματα. Σιγή ιχθύος…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48